Δίδυμες ψυχές

Αφιέρωμα σε δύο ινδάλματα των tifosi, που οδηγούσαν πάντα με ψυχή.

Γεννήθηκαν για να πιλοτάρουν μαχητικά της Formula 1, εκπροσωπώντας όσο κανείς άλλος πιο επάξια το έμβλημα του cavallino rampante που φορούσαν με περηφάνια στο στήθος.

Φλέρταραν με τα δόντια του χάροντα για την πάρτη τους και μόνο, γιατί ήταν ΠΙΛΟΤΟΙ όχι οδηγοί αγωνιστικών αυτοκινήτων. Πιλότοι-ακροβάτες που ξεσήκωναν με τα ταχυδακτυλουργικά τους νούμερα τα πλήθη, τα οποία είχαν μάτια μόνο για αυτούς.

Δεν σταμάτησαν να αψηφούν τους νόμους της φυσικής, όντας προικισμένοι με το χάρισμα να περπατούν ακόμη και πάνω στο νερό. Όπως ακριβώς σηνέβη στα προκριματικά του Watkins Glen το 1979 και του Buenos Aires το 1995, όπου μόνο οι δωδεκακύλινδροί τους ακούγονταν να γυρίζουν στην πλημμυρισμένη πίστα, μιας και οι υπόλοιποι υπερήρωες της F1 δεν είχαν τα κότσια ή έστω την τρέλα (καλλιτεχνική φαντασία) για να ξεμυτίσουν από τα γκαράζ.

Gilles Villeneuve και Jean Alesi! Παρέμειναν ταπεινόφρονες μέχρι το τέλος, ανήμποροι να πιστέψουν πως κάποιος τους πλήρωνε για να κάνουν πραγματικότητα την πιο μεγάλη φαντασίωση της ζωής τους._Δημήτρης Γιόκκας