Πολεμικά βεγγαλικά στη Formula 1 καθώς ανάβει η μάχη Leclerc Vs Verstappen  

Η «Κόκκινη Εθνική» της Ιταλίας αντιμέτωπη με τους «Κόκκινους Ταύρους» σε μια νέα τιτανομαχία στη Formula 1.

Η επιστροφή της Ferrari στο προσκήνιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 έχει φέρει την άνοιξη στις καρδιές εκατομμυρίων οπαδών του αγωνίσματος, με την ομάδα του cavallino rampante να πραγματοποιεί το πιο εντυπωσιακό της ξεκίνημα στο πρωτάθλημα μετά το 2010.  

Pole position και διπλή νίκη από την «κόκκινη» στον πρώτο αγώνα της σεζόν είχαμε να δούμε από το 2004, με τον Charles Leclerc, που κέρδισε στο Μπαχρέιν ύστερα από μια εντυπωσιακή «τροχό με τροχό» μάχη με τον Verstappen, να τερματίζει χθες δεύτερος στη Σαουδική Αραβία ύστερα από άλλη μια συνταρακτική αναμέτρηση που είχε ο Μονεγάσκος με τον Ολλανδό.

Οι νέοι κανονισμοί έχουν βελτιώσει αισθητά τα πράγματα και παρόλο που η F1 παραμένει εξαρτώμενη από το DRS, όλοι συμφωνούν τώρα πως ένα μονοθέσιο μπορεί να ακολουθήσει ένα άλλο από κοντά στις στροφές και αυτό αποτελεί οπωσδήποτε καλά νέα για το θέαμα. Εξ ου και ο λόγος που και στους δύο αγώνες που είχαμε μέχρι τώρα είδαμε προσπεράσματα και αντιπροσπεράσματα σε διαδοχικούς γύρους.

Ferrari και Red Bull αναμένεται να παλέψουν φέτος σκληρά για τη νίκη, με την ομάδα της Mercedes, που δεν τα βρήκε ακόμη με το νέο της «όπλο ταχύτητας», να μην πρέπει να υποτιμηθεί ακόμη από κανέναν.

Μία από τις πιο ευχάριστες φετινές αλλαγές για μένα αποτελεί η απαγόρευση της ζωντανής μετάδοσης των συνομιλιών αλυτάρχη-στελεχών ομάδας. Όσοι τη βρίσκουν με αυτού του είδους δράμα, στο στυλ μιας σαπουνόπερας, θα πρέπει να περιμένουν πια τη νέα σεζόν του «Drive to Survive».  

Oι νέοι ιδιοκτήτες της F1 βρήκαν με τη Σειρά αυτή του Netflix τον τρόπο να κάνουν το συναρπαστικότερο άθλημα στον κόσμο ακόμα πιο… συναρπαστικό (όλα για το δολάριο) και προσωπικά δηλώνω ότι μου λείπουν αφάνταστα οι μέρες που το λατρεμένο μας αγώνισμα αφορούσε μόνο όσους το αγαπήσαμε στη γνήσια του ανόθευτη μορφή, πριν ακόμη εφευρεθούν τα social media και οι φανφάρες με τις πολύχρωμες κορδέλες που συνοδεύουν πια το καθετί.

Ένα περιστατικό που συνέβη στο grid του Μπαχρέιν (μια συνέντευξη με δύο celebrities) υπογραμμίζει πιστεύω όλα τα πιο πάνω με τον καλύτερο τρόπο. «Σε ποιον θα ποντάρατε τα λεφτά σας για τη νίκη;» τους ρωτά ο δημοσιογράφος λίγο πριν από την εκκίνηση. «Στη McLaren» έρχεται η απάντηση από το στόμα τους. VIPs που σίγουρα ξέρουν και νοιάζονται για το racing!

Ούτε με... πυραύλους δεν σταματά η Formula 1

Είναι απίστευτο το τι μπορεί κανείς να διαπιστώσει παρακολουθώντας τη σύγχρονη Formula 1. Πρόσφατα μάθαμε πως η βροχή είναι πιο επικίνδυνη από τους πολεμικούς πυραύλους και αυτό μας μεταφέρει τώρα σε μια εντελώς νέα εποχή αναφορικά με το θέμα της ασφάλειας στις πίστες.

Το περσινό Grand Prix του Βελγίου ακυρώθηκε ουσιαστικά λόγω βροχής (είχαμε πολύ χειρότερες καιρικές συνθήκες εκεί μέσα από τα τελευταία 40 χρόνια χωρίς καμιά απώλεια ζωής) ενώ η κούρσα στη Jeddah προχώρησε κανονικά και ας έβρεχε πυραύλους την Παρασκευή.

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, που βρίσκεται σε πόλεμο στην Υεμένη εδώ και επτά χρόνια, (κανείς δεν έφερε αντίρρηση όσον αφορά τη διεξαγωγή του δικού της Grand Prix όπως συνέβη στην περίπτωση του Ρωσικού Grand Prix), επιβεβαίωσε τις ομάδες πως δεν διέτρεχαν κανένα κίνδυνο από τους πυραύλους των αντίπαλων Χούτι, ένας εκ των οποίων έπεσε μόλις 10 χλμ. μακριά από την πίστα. Κι αυτό γιατί η πίστα της Jeddah είπαν (η περιοχή της πίστας για να ακριβολογούμε) διαθέτει αντιπυραυλικά συστήματα. Σίγα το πράμα δηλαδή. Αν τύχαινε και ερχόταν κανένας πύραυλος κατά εκεί δεν θα χρειαζόταν να ξοδευτούν χρήματα για βεγγαλικά για το φινάλε του νυχτερινού αγώνα. Μιλάμε για anti-mi$$iles πρώτο πράμα._Δημήτρης Γιόκκας