Εξόρμηση στη φύση με το νέο Duster παρέα με τον Αντρέα Τσέλεπο (video)

Παίρνουμε θέση πίσω από το τιμόνι του ανανεωμένου Dacia Duster για να βάλουμε στην πράξη τις αξίες που το έχουν καθιερώσει ως η επιτομή του «value for money» σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε ένα οδοιπορικό γνωριμίας με το αυτοκίνητο αλλά και με τον χαρισματικό ηθοποιό Αντρέα Τσέλεπο.

Η εμπορική επιτυχία που χαίρει το Duster από το 2010 σε όλες τις αγορές της Ευρώπης είναι δεδομένη (οι πωλήσεις του έφτασαν στα δύο σχεδόν εκατομμύρια) και τώρα, με την προσθήκη ενός αυτόματου κιβωτίου στην γκάμα του, το ελκυστικό γίνετε ακόμη πιο  ελκυστικό και βάζει πλώρη για νέες κορυφές.

Δεδομένης της τιμής του, το αυτοκίνητο ικανοποιεί τόσο από πλευράς κατασκευής, χώρων, εξοπλισμού και ποιότητας κύλισης, όσο και από πλευράς ικανότητας να κινείται με την ίδια αποτελεσματικότητα εκτός και εντός ασφάλτου.

Αντρέας Τσέλεπος: «Παντός εδάφους» ηθοποιός με άποψη για το Duster  

Εκτός από την υποκριτική, τα αεροπλάνα και τα ζώα, ο Αντρέας Τσέλεπος λατρεύει τα αυτοκίνητα (μπορείς να συζητήσεις άνετα μαζί του για Formula 1) και καθώς ανοίγει τη ψυχή του και μας μιλά για τα όσα τον έχουν σημαδέψει επί σκηνής, για τις νέες προκλήσεις της καριέρας του και για την ψυχολογία του «Αγαθοκλή» (βασιλιά της ξεκαρδιστικής ατάκας στη δημοφιλή σειρά «Κάμπινγκ») σχολιάζει τις off road δυνατότητες του Duster και δίνει συμβουλές για το πως να… ξελασπώσετε από το αφεντικό σας όταν τα βρείτε σκούρα, όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στο πιο κάτω βίντεο.

Με ελκυστική «φωτιστική υπογραφή» και δυναμισμό

Με την ανανέωσή του, το Dacia Duster απέκτησε στο εμπρός μέρος μία «φωτιστική υπογραφή» σε σχήμα πλαγίου Υ όσον αφορά τα φώτα ημέρας και μια ανασχεδιασμένη μάσκα. Μαζί πλαισιώνουν τα ακόμη πιο τονισμένα φλας, τα οποία διαθέτουν για πρώτη φορά τεχνολογία LED.

Στο εσωτερικό, νέες είναι οι ταπετσαρίες των καθισμάτων, όπως και η κονσόλα ανάμεσά τους, ενώ τα δύο -επίσης νέα- συστήματα πολυμέσων (Media Nav & Media Dislay) συνοδεύονται από μια πρακτική οθόνη αφής των oκτώ ιντσών.

Σχετικά με τα συστήματα ασφαλείας, το νέο Duster εφοδιάζεται με το σύστημα Blind Sport Warning που είναι ενεργό από τα 30 έως τα 140 χλμ./ώρα, το σύστημα Park Assist με τέσσερις αιθητήρες υπερήχων και τα συστήματα Hill Start Assist και Adaptive Hill Decent Control.

Η σειρά κινητήρων του Dacia Duster περιλαμβάνει τις προσθιοκίνητες εκδόσεις 1.3 ΤCe των 130 και των 150 ίππων, με την τελευταία (που είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε) να συνεργάζεται άψογα με το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (EDC), το οποίο φέρει έξι σχέσεις.

Στο δρόμο

Η ποιότητα κύλισης του νέου Duster σε κερδίζει με την πρώτη, όπως και η καλή θέση οδήγησης, με τον κινητήρα των 150 ίππων να «ωθεί» με αποτελεσματικότητα το αμάξωμα (ελαφρύτερο από το αντίστοιχο του Renault Kadjar που φέρει τον ίδιο κινητήρα), ενώ θετική εντύπωση δημιουργεί και το κιβώτιο ταχυτήτων, με την κοντή πρώτη σχέση να βολεύει στην off road μετακίνηση.  

Εκτός ασφάλτου, οι ικανότητες του ανανεωμένου Duster είναι άξιες μνείας (ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς πως λίγα άλλα οχήματα της κατηγορίας του τις διαθέτουν) με την έκδοση 4WD να εντυπωσιάζει καθώς το πρόσωπο της φύσης αγριεύει.

Στους κακοτράχαλους δρόμους της όμορφης διαδρομής που επιλέξαμε, το Duster ανταποκρίθηκε με χάρη (λακκούβες, λάσπες, οδήγηση σε μονοπάτια με απότομη κλίση) συνεχίζοντας το καλό όνομα που χάραξε ο προκάτοχος σε ότι αφορά τις «παντός εδάφους» ικανότητές του.

Το αυτοκίνητο έχει 217 χλστ. απόσταση από το έδαφος στις προσθιοκίνητες εκδόσεις και 214 χλστ. στις τετρακίνητες, καθώς και γωνίες ράμπας, προσέγγισης και διαφυγής που ανέρχονται στις 21, 30 και 34 μοίρες αντίστοιχα (33 μοίρες στην έκδοση 4WD). Άξιο αναφοράς είναι πως οι εκπομπές ρύπων της τελευταίας φτάνουν στα 5,8 γρ./χλμ.

Η ετυμηγορία

Εμφάνιση, πολυμορφία στον χαρακτήρα, πρακτικότητα και αίσθηση πίσω από το τιμόνι κερδίζουν τον οδηγό, με τους άνετους χώρους που προσφέρει το ανανεωμένο Duster και την προσθήκη ενός αυτόματου κιβώτιου ταχυτήτων να καλύπτουν τις ανάγκες και την τσέπη των περισσότερων «SUV οικογενειαρχών». Η τιμή του Dacia Duster ξεκινά από τις 15.900 ευρώ (χειροκίνητο κιβώτιο), με την αυτόματη έκδοση να προσφέρεται στην τιμή των 19.900 ευρώ.