Αποστολή 4Troxoi CY: Οδηγούμε την Ford Mustang Mach-E GT στην Κροατία (video)

Οδήγηση στην πανέμορφη Κροατία πίσω από το τιμόνι της Mustang Mach-E GT η οποία έχει κερδίσει τις εντυπώσεις μας με τη δυναμική της σχεδίαση, άρτια συμπεριφορά και εκρηκτικές επιδόσεις της.

Φτιαγμένη για τις ανάγκες του σύγχρονου οδηγού της Γηραιάς Ηπείρου, η ηλεκτρική Mustang Mach-E GT τιμά το λογότυπο με το άγριο άλογο της δύσης, αφού η ωμή δύναμη και η σπιρτάδα που συνθέτουν το DNA της δεν έχουν αλλοιωθεί.

Πρόκειται για ένα σπορ SUV με επιδώσεις super car, το οποίο έχει τη δύναμη να συναρπάσει τον οδηγό και να τον μεταφέρει με γοργούς ρυθμούς -με τη βοήθεια της επιβλητικής του σχεδίασης και του υπέροχου τεχνικού του ήχου- στο εξηλεκτρισμένο αύριο.

Η Ford διάλεξε για την εμπειρία αυτή μια φανταστική διαδρομή, μήκους 200 περίπου χιλιομέτρων, που ξεκινούσε από το αεροδρόμιο της Pula και που κατέληγε στην όμορφη παραλιακή πόλη Rovinj, η οποία βρέχεται από την Αδριατική και απέχει μόλις 111 χλμ. από την μαγευτική Βενετία. Πανέμορφα τοπία και φιδίσιοι δρόμοι αποτελούν το κύριο πιάτο στο μενού της δοκιμής μας, με την αυτονομία της Mustang Mach-E GT, που φτάνει μέχρι τα 500 χλμ., να είναι υπέρ αρκετή για να μας μεταφέρει ξέγνοιαστους στον προορισμό μας. Πατάμε, λοιπόν, το γκάζι με όρεξη και επιταχύνουμε.  

Το αυτοκίνητο που έχουμε στα χέρια μας αποδίδει 487 ίππους, με τη ροπή του να φτάνει στα 860 Nm. Κάθε φορά που μας δίνεται η ευκαιρία να το γκαζώσουμε -νιώθοντας το σώμα μας να εκσφενδονίζεται προς τα πίσω και να κολλά στο κάθισμα οδήγησης- το χαμόγελο ανεβαίνει μέχρι τα αυτιά μας, αφού η GT έκδοση μπορεί να πραγματοποιήσει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3.7 δευτερόλεπτα, παρά τα 2198 κιλά της!

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ξεχωρίζει με την πρώτη η… τεράστια, κάθετη full HD οθόνη αφής των 15.5 ιντσών που υπερέχει της αντίστοιχης της Tesla (η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσαμε μια μικρότερη σε οριζόντια θέση αφού η πληθώρα πληροφοριών που είχαμε μπροστά μας αποσπούσε την προσοχή μας από το δρόμο) ενώ από πλευράς ποιότητας και αισθητικής η δουλειά που έχει γίνει στην καμπίνα της Mach-E GT είναι εντυπωσιακή.

Το αυτοκίνητο φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες AWD extended range και μία μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας μέχρι και 88 kWh. Η τελευταία εξασφαλίζει, όπως προαναφέραμε, αυτονομία που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 500 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση, ενώ άξιο αναφοράς είναι πως οι μονάδες κίνησης της GT έχουν ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο, που να κατανέμεται περισσότερη ροπή στους πίσω τροχούς.

Οπλισμένοι με το υπέροχο αυτό εργαλείο, περνάμε μέσα από χωριά που έμειναν ξεχασμένα στο χρόνο και διασταυρώνουμε ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις που φρουρούνται από φαντάσματα που ζουν ακόμη σε πέτρινα σπιτάκια που πιθανόν να κτίστηκαν τον Β παγκόσμιο πόλεμο. Από στιγμή σε στιγμή περιμένεις να φανεί μπροστά σου ένα περίπολο των SS. Πριν από 80 ακριβώς χρόνια, η τότε Γιουγκοσλαβία δέχτηκε εισβολή από τη ναζιστική Γερμανία και τις δυνάμεις του Άξονα. Σήμερα, τα αθώα παιδιά που συναντάμε στους δρόμους σηκώνουν ψηλά τα χέρια και γυρίζουν τα βλέμματα για να θαυμάσουν το δικό μας… άρμα ταχύτητας.

Χάρη στην εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στην προσαρμοζόμενη ανάρτηση MagneRide της Ford,    η Mach-E GT διαθέτει κορυφαίο επίπεδο πρόσφυσης που σε συνδυασμό με τα ειδικά σχεδιασμένα για την περίσταση ελαστικά της Pirelli (245/45 R 20) με τις ζάντες των 20 ιντσών, κάνουν ακόμη πιο ασφαλή και απολαυστική την οδήγηση.

Το ίδιο συναρπαστική είναι και η ταχύτητα με την οποία επιβραδύνει το «άγριο άλογο», αφού οι κατασκευαστές του έχουν εξοπλίσει την GT με ένα αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης με τετραπίστονες δαγκάνες Brembo. Με όλη αυτή τη δύναμη επιτάχυνσης και επιβράδυνσης, δικαιολογημένα αισθάνεσαι πως οδηγείς ένα μεγάλο go-kart για το δρόμο.

Η Ford Mustang Mach-E GT αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο την ερχόμενη Άνοιξη, με τις τιμές της να μην είναι ακόμη ανακοινώσιμες.

 

Μαζί με τον καλό συνάδελφο Μανώλη Σαλούρο, της ελληνικής αποστολής των 4Τροχών  

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ BINTEO

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ford Mustang Mach-E GT

ΙΣΧΥΣ: 487 ίπποι

ΡΟΠΗ: 860 Nm

ΚΙΝΗΣΗ: Στους τέσσερις τροχούς

ΜΗK.xΠΛ.xΥΨ.: 4.743×1.881×1.613 χλστ.

ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ: 2.984 χλστ.

ΒΑΡΟΣ: 2.198 κιλά

ΠΟΡΤ ΜΠΑΓΚΑΖ: 402+100* λίτρα

0-100 ΧΛΜ./ΩΡΑ: 3,7 δλ.

ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ: 200 χλμ./ώρα

ΜΠΑΤΑΡΙΑ: 88 kWh

ΜΕΓ. ΙΣΧΥΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ (DC): 150 kW

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ (WLTP): 500 χλμ.

*Η τιμή του εμπρός αποθηκευτικού χώρου