Έδωσε τη ψυχή του πίσω από το τιμόνι

Στεναχωρήθηκα που δεν πήρε το pole position ο Sebastien Bourdais στα αποψινά προκριματικά της 24ωρης κούρσας του Le Mans. Έδωσε πραγματικά τη ψυχή του πίσω από το τιμόνι της Caddilac του.

Ο ντόπιος ήρωας, που γεννήθηκε στην πόλη του Le Mans (ποιο ντόπιος δεν γίνεται) μας έκανε να σηκωθούμε από το κάθισμα μας και να κρατήσουμε την αναπνοή μας για τα… τριάμισι λεπτά του γύρου, προτού γράψει εκείνο το απίθανο 3:24:816, που πάγωσε τις οθόνες και υποβίβασε προς στιγμής τα μεγαθήρια της Ferrari, Alpine, Porsche και BMW στις χαμηλότερες θέσεις.

Οι τρεις κατά σειρά ιπτάμενοι γύροι του ήταν χάρμα οφθαλμών, με τον ίδιο να καλύπτει τα σχεδόν 14 χιλιόμετρα της προκλητικής πίστας-μαμούθ, όπως ένας μανιακός.

Το θράσος με το οποίο έστριψε την κίτρινη Cadillac του μέσα στην δεξιά ανατριχιαστική στροφή της Indianapolis, κρατώντας το πόδι καρφωμένο στα γκάζι και περιφέροντας το δρεπάνι του χάροντα (ΘΑΡΡΟΣ!) υπογράμμισε την τρομερή αποφασιστικότητα, τη χάρη και τα κότσια με τα οποία εξακολουθεί να πιλοτάρει ο 45χρονος Γάλλος.

Κι όλα αυτά χωρίς βοήθεια τηλεμετρίας από την ομάδα του.

Ο Bourdais δεν είχε καύσιμο στη βολίδα του για να συνεχίσει και στο τέλος ξεπεράστηκε από την Porsche του επίσης απίθανου Kevin Estre (που πήρε τελικά το pole) και τη δίδυμη Cadillac του πολύ εντυπωσιακού Alex Lynn.

Το σίγουρο είναι πως το πνεύμα του Jean Rondeau, του αείμνηστου «Λεμανέζου» που κέρδισε προς έκπληξη όλων την κούρσα του 1980 με ένα πρωτότυπο που κατασκεύασε στην αυλή του (οι τοπικές αρχές του επέτρεπαν μάλιστα να το δοκιμάζει κρυφά στην πίστα το βράδυ!) ήταν σίγουρα στο πιλοτήριο του Bourdais απόψε._Δημήτρης Γιόκκας

O Sebastien Bourdais, μαζί με τον πατέρα του Patrick, ο οποίος αγωνίστηκε επίσης στο Le Mans πριν από χρόνια.