Η μυστική αποθήκη με θησαυρούς της Seat

Κάπου μέσα στο εργοστάσιο της Seat στη Βαρκελώνη, σε μια παρατημένη αποθήκη, βρέθηκαν αντίκες που χρήζουν αναπαλαίωσης.

Στο εργοστάσιο της Seat στη Βαρκελώνη, στην αίθουσα Α112, υπάρχει ένα κρυφό σημείο, στο οποίο στεγάζονται μερικά από ιστορικά αυτοκίνητα της ισπανικής φίρμας. Με τα σημάδια του καιρού που έχει περάσει επάνω στο αμάξωμά τους, αναμένουν τη στιγμή που θα παρθεί η απόφαση για να αποκατασταθούν.

Πρόκειται για ιστορικά μοντέλα της Seat που μετρούν πάνω από επτά δεκαετίες ζωής και αποτελούν μέρος του Seat Historics, που έχει αναλάβει την αναπαλαίωση και συντήρηση μοντέλων από το παρελθόν.

Αυτοκίνητα τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας, μέσα από τα social media, με αφορμή των εορτασμό της 40ης επετείου του Seat Ibiza.

Ανάμεσα στα μοντέλα αυτά είναι το 6θέσιο Seat 1500, που είναι ο πρόγονος του Alhambra, ένα pickup 1500 που ανήκει στο στόλο της Telefonica, ένα από τα τέσσερα 1400 estate που διασώζονται σε όλη της Ισπανία και ένα από τα δύο 1400 Visitas που κατασκευάστηκαν.

Μοντέλα που θέλουν πολλή δουλειά για να επανέρθουν σε καλή κατάσταση και μάλλον αξίζει ο κόπος για να περάσουν στην καλή πλευρά του εργοστασίου και να αποτελούν όμορφα εκθέματα από την ιστορία της Seat.

Seat Historic models