10 ΧΡΟΝΙΑ «ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ»


Οι σπίθες πετούν ψηλά στον αέρα καθώς ο ατρόμητος καβαλάρης συνεχίζει να επιταχύνει μέσα στο σκοτεινό τούνελ. Οι φιδίσιοι δρόμοι που απλώνονται μπροστά του -και που απειλούν να τον στείλουν δίχως οίκτο στον άλλο κόσμο- δεν έχουν τελειωμό.

Ο «κόκκινος βαρόνος», ωστόσο, που πάλεψε και κέρδισε τόσες και τόσες μάχες στη ζωή του, αρνείται πεισματικά να καταθέσει τα όπλα, κρατώντας το γκάζι διάπλατα ανοικτό ενόσω χορεύει πάνω στη γλιστερή άσφαλτο -όπως μόνο αυτός ξέρει- ψάχνοντας την έξοδο του σκοτεινού τούνελ. Εδώ μέσα δεν υπάρχουν σημαίες, μήτε κόρνες, μήτε φωνές από το ένθερμο πλήθος, παρά μόνο η μοίρα που στέκει απειλητική στο διάβα του.

Καθώς συμπληρώνει άλλον ένα γύρο, το χρονόμετρο γράφει 11.30.24 (11 μήνες, 30 ημέρες και 24 ώρες) και καθώς ξεκινά σήμερα (29 Δεκεμβρίου) τον 10ο γύρο του αγώνα (δέκα χρόνια αφότου ξεκίνησε η κούρσα αυτή) ο Michael Schumacher, ο σπουδαιότερος πιλότος Formula 1 της γενιάς του, συνεχίζει να παλεύει -μόνος στο σκοτάδι- τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του. Χωρίς τηλεοπτικά κανάλια, χωρίς θεατές και χωρίς όλους εμάς που απλώς προσευχόμαστε τώρα για το καλό του ανίκητου αυτού ήρωα της πίστας.

Ο Θεός να σου δίνει δύναμη Michael για να ξεπροβάλεις από το σκοτάδι στο φως ξανά θριαμβευτής._Δημήτρης Γιόκκας

σ.σ. Πρόσφατα, τον έχουν πάει βόλτα με μια Mercedes AMG, βάζοντας του ήχους από περιβάλλον της Formula 1, με στόχο να «διεγείρουν» τον εγκέφαλο του.