Συμβουλές για τα ελαστικά σας αυτό το καλοκαίρι

Τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας στην καθημερινή μας μετακίνηση. Πριν βγείτε αύριο στο δρόμο, διαβάστε τις πιο κάτω συμβουλές.

Ελέγχεται συχνά τις πιέσεις των ελαστικών σας. Ελλιπής πίεση στα ελαστικά σημαίνει μεγαλύτερη κατανάλωση βενζίνης, φθορά στα ελαστικά, φθορά της ανάρτησης και μεγαλύτερες πιθανότητες για κλατάρισμα.

Ελέγχεται το πέλμα του ελαστικού σας συστηματικά, για να διαπιστώσετε εάν το ελαστικό σας έχει υποστεί φθορές ή χρειάζεται αντικατάσταση.

Ελέγχεται συχνά τις πιέσεις των ελαστικών σας. Η υπερπίεση ή η υποπίεση μπορεί να ελαττώσει τη διάρκεια ζωής των ελαστικών σας, να πλήξει τις επιδόσεις τους και να προκαλέσει κίνδυνο ζημιάς.

Η ζυγοστάθμιση βοηθά να προλαμβάνεται η πρόωρη φθορά των ελαστικών σας και εξαφανίζει τους κραδασμούς. Προστατεύει επιπλέον την ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης και τα ρουλεμάν του οχήματός σας.

Για το καλοκαίρι

Η οδήγηση το καλοκαίρι κρύβει πολλούς κινδύνους, ειδικά στη χώρα μας, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Η ποσότητα σκόνης που συσσωρεύεται στο δρόμο δημιουργεί στρώμα που μειώνει την πρόσφυση του αυτοκινήτου. Ο συστηματικός έλεγχος της πίεσης και της κατάστασης των ελαστικών είναι πολύ σημαντικός, εφόσον ο ήλιος τα ξηραίνει, αυξάνοντας τον κίνδυνο κλαταρίσματος.