Ράλλυ Πορτογαλίας – Shakedown: Οριακά ο Evans

Ο Elfyn Evans ήταν ο ταχύτερος του Shakedown του Ράλλυ Πορτογαλίας, με τους Esapekka Lappi και Ott Tanak να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Διαβάστε εδώ: Ποιος ήταν ο αληθινός «άνθρωπος από σίδηρο»

Με φόρα από την νίκη του στο Ράλλυ Κροατίας συνέχισε και στο shakedown του Ράλλυ Πορτογαλίας ο Elfyn Evans, που ήταν κατά ένα δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερος του Esapekka Lappi.

Ο Ουαλός της Toyota έκανε τα τρία υποχρεωτικά περάσματα από το shakedown, με το ταχύτερο του πέρασμα να είναι το δεύτερο.

Elfyn Evans Rally de Portugal 2023 toyota gr yaris rally1

Ο Esapekka Lappi ήταν ο ένας από τους δύο οδηγούς που έκανε τέσσερα περάσματα, με το ταχύτερο του να είναι το τελευταίο του πέρασμα.

Τον τρίτο ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Ott Tanak με το Ford Puma Rally1, με τον Dani Sordo με το Hyundai i20N Rally1 να ακολουθεί στην τέταρτη θέση.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο Takamoto Katsuta μπροστά από τον Pierre-Louis Loubet. Μάλιστα ο Γάλλος ήταν ο δεύτερος οδηγός που έκανε τέσσερα περάσματα από το shakedown του Ράλλυ Πορτογαλίας.

Esapekka Lappi Rally de Portugal 2023 Hyundai i20N rally1

Τον έβδομο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Kalle Rovanpera, με τον Thierry Neuville να συμπληρώνει την κατάταξη των Rally1 αυτοκινήτων.

Στις 22:30 ώρα Ελλάδας θα γίνει η εκκίνηση του Ράλλυ Πορτογαλίας, η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από το WRC+, ενώ η μάχη με το χρονόμετρο ξεκινά αύριο το πρωί με την πρώτη ειδική του αγώνα.

Το Preview του Ράλλυ Πορτογαλίας μαζί με το πρόγραμμα του μπορείτε να το δείτε εδώ.

Αναλυτικά η κατάταξη του Shakedown:

ράλλυ προτογαλίας shakedown 2023