Τα 10 ακριβότερα αυτοκίνητα στον κόσμο

Αυτά είναι τα δέκα ακριβότερα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στον κόσμο αυτή τη στιγμή, με τη σχεδίαση, επιδόσεις και τιμή τους να κόβουν την ανάσα.

 

BUGATTI CHIRON SUPERSPORT 300 - 3.2 εκ. ευρώ

Για να σηματοδοτήσει το εντυπωσιακό ρεκόρ που ξεπέρασε το μαγικό όριο των 300 μιλίων (482,80 χλμ.) την ώρα, η Bugatti κατασκεύασε με υπερηφάνεια το Chiron Super Sport 300+. Περιορισμένη σε 30 μόλις μονάδες, αυτή η πολύ ειδική έκδοση του Chiron είναι οπτικά και τεχνικά εμπνευσμένη από ένα record braking όχημα.

 

LAMBORGHINI VENENO ROADSTER - 3.5 εκ. ευρώ 

Μοιάζει να πετάς στον δρόμο. Η Lamborghini Veneno Roadster μεταφέρει την αεροδυναμική απόδοση ενός αγωνιστικού πρωτοτύπου στους καθημερινούς δρόμους. Αυτό το σούπερ σπορ αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται από βέλτιστη αεροδυναμική προκειμένου να εγγυηθεί σταθερότητα σε γρήγορες στροφές και συμπεριφορά σαν αγωνιστικό πρωτότυπο. 

 

KOENIGSEGG CCXR TREVITA - 3.8 εκ. ευρώ

Trevita στα σουηδικά πάει να πει «τρία λευκά». Το αμάξωμα koenigsegg «ορατής ύφανσης» άνθρακα είναι μοναδικό και γνωστό παγκοσμίως για το τέλειο μοτίβο και την ευθυγράμμισή του. Πριν από την Trevita, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων είχαν πρόσβαση μόνο σε παραδοσιακά μαύρα ανθρακονήματα. Η σουηδική εταιρεία ανέπτυξε μια μοναδική επικαλυμμένη λύση ινών για το πρόγραμμα Trevita που μεταμόρφωσε τις ίνες από μαύρο σε αφρώδες, ασημί-λευκό. Όταν το φως του ήλιου χτυπά την Trevita, λάμπει σαν εκατομμύρια μικροσκοπικά λευκά διαμάντια.

 

PAGANI HUAYRA IMOLA - 4.5 εκ. ευρω 

Η νέα Pagani Imola, που πήρε το όνομα της από την ομώνυμη πίστα όπου δοκιμαζόταν, είναι ένα εκπληκτικό Hypercar με απόλυτα αγωνιστικό ταμπεραμέντο. Με μια περιορισμένη έκδοση μόνο πέντε μονάδων που κατασκευάστηκαν, το Pagani Imola πέρασε από τη σοβαρότερη δοκιμή επικύρωσης στην πίστα που εφαρμόστηκε ποτέ σε αυτοκίνητο Pagani. Εκτός από την τακτική και ήδη σχολαστική διαδικασία επικύρωσης, στην πραγματικότητα, η Imola έχει καλύψει 16.000 χιλιόμετρα στην πίστα με αγωνιστική ταχύτητα - το ισοδύναμο με περίπου τρεις φορές τις 24 Ώρες του Le Mans.

 

BUGATTI DIVO - 5 εκ. ευρω

Η Bugatti Divo είναι ένα σπορ αυτοκίνητο που επίσης γεννήθηκε στην πίστα και το οποίο φέρει τον κινητήρα στη μέση. Πήρε το όνομά του από τον Γάλλο πιλότο αγώνων Albert Divo, ο οποίος αγωνίστηκε για την Bugatti τη δεκαετία του 1920 κερδίζοντας τον θρυλικό αγώνα του Targa Florio δύο φορές. Το αυτοκίνητο είναι 8,0 δευτερόλεπτα ταχύτερο από το Chiron γύρω από την πίστα δοκιμών Nardò και παράγει 456 κιλά αεροδυναμικής κατώθησης, 90 κιλά περισσότερα από το Chiron. Ωστόσο, η τελική ταχύτητα μειώνεται στα 380 χλμ./ώρα, λόγω της επιπλέον οπισθέλκουσας που παράγεται από τα αεροδυναμικά και λόγω της υπερβολικής πίεσης στα ελαστικά που προκύπτει από το χαμηλότερο ύψος οδήγησης.

 

BUGATTI CENTODIECI - 8 εκ. ευρώ

Η Bugatti Centodieci (στα ιταλικά σημαίνει "110") είναι ένα σπορ αυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής. Αποτελεί φόρο τιμής στην Bugatti EB110 και έναν "εορτασμό" των 110ων γενεθλίων της Μάρκας Bugatti. Το όχημα, που αποκαλύφθηκε στις 16 Αυγούστου το 2019, είναι 20 κιλά ελαφρύτερο από την Bugatti Chiron και διαθέτει τετραπλό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα W16 8.000 cc των 1.578 ίππων στις 7.000 σ.α.λ. Η παραγωγή του Centodieci περιορίστηκε σε 10 μονάδες.

 

ROLLS ROYCE SWEPTAILS - 13 εκ. ευρω

Το Sweptail βασίζεται στη Rolls-Royce Phantom Coupé και κατασκευαζόταν χειροποίητα για τέσσερα χρόνια. Εμπνευσμένο από την κατασκευή αμαξωμάτων των δεκαετιών του 1920 και του 1930, το αυτοκίνητο τέθηκε σε λειτουργία το 2013, από έναν ειδικό υπερ-γιοτ και αεροσκαφών. Το Sweptail ανήκει στον πελάτη της εταιρείας Sam Li, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, γιο του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα ακινήτων Samuel Tak Lee. Ο Giles Taylor, πρώην διευθυντής σχεδιασμού στη Rolls-Royce, περιέγραψε το όχημα ως «το αυτοκινητιστικό ισοδύναμο της υψηλής ραπτικής».

 

 

BUGATTI LA VOITURE NOIRE - 16.7 εκ. ευρώ

Αποτίοντας φόρο τιμής στο τέταρτο, ολόμαυρο μοντέλο Type 57 SC Atlantic, που έλειπε από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Bugatti φέρνει την ταχύτητα, την τεχνολογία, την πολυτέλεια και την αισθητική ενός icon σε μια νέα εποχή. Πρόκειται για ένα γλυπτό που κόβει την ανάσα, τέλειο σε μορφή και εξ ολοκλήρου σε μαύρο χρώμα το la voiture noire δημιουργήθηκε αποκλειστικά για έναν λάτρη της bugatti μέσα σε διάστημα δύο ετών.

 

PAGANI ZONDA HP BARCHETTA - 20 εκ. ευρώ

Μια περίπλοκη αναζήτηση απλών ιδεών που ωθείται από ακραίο σχεδιασμό, μοναδική προσαρμογή και τεχνολογία αιχμής. Δημιούργημα του Horacio Pagani και της ομάδας τεχνικών του για τον ίδιο τον Pagani. Ο μύθος του Juan Manuel Fangio επιστρέφει στο εσωτερικό με το Tartan concept, ενώ ο 12κύλινδρος κινητήρας AMG έχει αναπτυχθεί για να προσφέρει εκπληκτικές επιδόσεις και ακόμα πιο ξεχωριστό ήχο. Η τεχνολογική εξέλιξη στην Pagani Automobili δεν σταματά ποτέ και η Pagani Zonda HP Barchetta μοιράζεται μερικές από τις τελευταίες καινοτόμες λύσεις που έχουν δοκιμαστεί και εφαρμοστεί στο Huayra BC και στο Huayra Roadster.

 

ROLLS-ROYCE BOAT TAIL - 23 εκ. ευρώ

Αυτό είναι το ακριβότερο -μέχρι στιγμής- αυτοκίνητο στον κόσμο. Σχεδιάστηκε από το εξειδικευμένο τμήμα κατασκευής αμαξωμάτων της εταιρείας στο εργοστάσιό της στο Goodwood, επανερμηνεύοντας το σχεδιασμό αυτοκινήτων Rolls-Royce Boat Tail της δεκαετίας του 1910. Αντλεί αισθητική έμπνευση από γιοτ των δεκαετιών του 1920 και του 1930 και μοιράζεται το πλαίσιο και τον κινητήρα του με τη Rolls-Royce Phantom. Η Boat Tail διαθέτει 1.813 κατά παραγγελία εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων πέντε ηλεκτρονικών μονάδων ελέγχου στο πίσω κατάστρωμα. Οι τρεις χειροποίητες Rolls Royce Tail Boat που θα παραχθούν, θα έχουν διαφορετικούς χρωματισμούς καθώς οι ιδιοκτήτες τους, αν μη τι άλλο, θέλουν να ξεχωρίζουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΙΚΟ SCHUMACHER! | Speedzone Podcast EP22 (video)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ: Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΥ ΑΓΓΙΞΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ FORMULA 1 - ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ | Speedzone Podcast EP21