Η Mercedes-AMG One νίκησε τον… εαυτό της

Το δικό της ρεκόρ, που κατείχε στο Nurburgring, έσπασε η Mercedes-AMG One, σημειώνοντας χρόνο 6:29,09 δλ.

Η Mercedes-AMG One έσπασε ξανά το ρεκόρ που κατείχε στο Nurburgring και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Το παλιό ρεκόρ της Mercedes-AMG One είχε γίνει στις 28 Οκτωβρίου του 2022, με οδηγό τον Maro Engel και πλέον δεν ισχύει, καθώς στις 23 Σεπτεμβρίου του 2024 καταρρίφθηκε.

Mercedes-AMG One Ring 2024

Ο οδηγός του DTM πέρασε τη γραμμή τερματισμού στο Nurburgring των 20,832 χιλιομέτρων σε χρόνο 6 λεπτών και 29,09 δευτερολέπτων. Σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο που είχε κάνει η One, ήταν κατά 6,09 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος, σπάζοντας μάλιστα το άτυπο φράγμα των 6 λεπτών και 30 δευτερολέπτων με αυτοκίνητο παραγωγής.

Mercedes-AMG One Ring 2024

Ο λόγος που η Mercedes-AMG επιχείρησε να κάνει ξανά χρόνο στο Nurburgring με την One, είναι γιατί πίστευε ότι υπήρχε περιθώριο βελτίωσης. Οι συνθήκες στην πίστα, όταν σημειώθηκε το αρχικό ρεκόρ δεν ήταν ιδανικές και έτσι επιχείρησε σε καλύτερες αυτή τη φορά, με θερμοκρασία 15 με 20 βαθμούς Κελσίου και στεγνή άσφαλτο, με την ώρα που έγινε ο γύρος να είναι 6:56 μ.μ.

Mercedes-AMG One Ring 2024

Για την επίτευξη του ρεκόρ ο Maro Engel επέλεξε το πρόγραμμα οδήγησης «Race Plus». Αυτό ενισχύει την αεροδυναμική, σφίγγει το πλαίσιο, χαμηλώνοντας το εμπρός μέρος κατά 37 χλστ. και το πίσω κατά 30 χλστ. Και φυσικά παρέχει πλήρη ισχύ από το υβριδικό σύνολο των 1.063 ίππων, που παρέχει 352 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας.

Mercedes-AMG One Ring 2024

Η Mercedes-AMG One που έτρεξε στο Nurburgring εφοδιάζονταν με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO, ειδικά εξελιγμένα σε συνεργασία των δύο εταιρειών για το γερμανικό hypercar, τα οποία είναι στάνταρ και στην έκδοση παραγωγής. Επιπλέον για την πέδηση φροντίζει ένα σύστημα με κεραμικούς δίσκους, ψηλής αντοχής.

Mercedes-AMG One Ring 2024