BMW 4 Series Convertible

Η γκάμα της BMW θα εμπλουτιστεί το 2021 και με την 4 Series Convertible.

To 4θέσιο open-top μοντέλο των Βαυαρών ξεχωρίζει για τη μαλακή αναδιπλούμενη οροφή του, έναντι της «σκληρής» μεταλλικής της απερχόμενης γενιάς, καθώς και για τη «διχαστική» σχεδίαση του εμπρός μέρους με τη σεβαστών διαστάσεων γρίλια να έχει για την περίσταση τον πρώτο λόγο.

Σύμφωνα με τους Βαυαρούς, η υφασμάτινη οροφή του αντιπάλου των ανοιχτών Audi A5 και Mercedes C-Class ανοίγει και κλείνει μέσα σε χρόνο 18 δλ. – και μάλιστα με το αυτοκίνητο εν κινήσει έως τα 50 χλμ./ώρα – διαθέτοντας ένα «ενισχυτικό» πάνελ σε σχήμα τόξου στη δομή της, καθώς και ένα κλασσικό πίσω παράθυρο, που κρατούν εκτός καμπίνας τόσο τους θορύβους, όσο και από τη θερμότητα.

Πέραν των εν λόγω χαρακτηριστικών, η οροφή είναι και κατά 40% πιο ελαφριά σε σχέση με τη μεταλλική του παρελθόντος αλλά και πιο άκαμπτη, κατά 4%. Τέλος, η γκάμα των κινητήριων συνόλων της νέας Σειράς 4 Convertible περιλαμβάνει αρχικά δύο 2λιτρες εκδόσεις βενζίνης (με 184 και 258 ίππους) και μια 3λιτρη (374 ίπποι) ενώ στο στρατόπεδο της πετρελαιοκίνησης μια 2λιτρη και δύο 3λιτρες (190, 286 και 340 ίπποι).