Ερευνά αποκαλύπτει πως η Porsche 911 είναι το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στο δρόμο  

Έρευνα της γνωστής και αξιόπιστης TÜV, που διεξήχθη στη Γερμανία, αποκαλύπτει ποια είναι τα πιο αξιόπιστα και ποια τα πιο αναξιόπιστα μοντέλα αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας, με την εμβληματική Porsche 911 να ξεχωρίζει ως βασίλισσα στο θρόνο της. 

Η TÜV (Ένωση Τεχνικού Ελέγχου της Γερμανίας), γνωστή για τους αυστηρούς τεχνικούς ελέγχους και τις δοκιμές αυτοκινήτων που διεξάγει, δημοσίευσε πρόσφατα τα αποτελέσματα της έρευνας αξιοπιστίας που διεξήγαγε σε οχήματα της χώρας στα πλαίσια του TÜV Report 2023.

Ως ανεξάρτητη εταιρεία ελέγχου, η TÜV επιθεωρεί και πιστοποιεί τεχνολογίες, προϊόντα, και συστήματα, με στόχο την προστασία του καταναλωτή από πιθανές βλάβες, με τις έρευνες που διεξάγει να εστιάζονται στον εντοπισμό των πιθανών κινδύνων που μπορούν να προκύψουν.

 H TÜV έχει επιθεωρήσει για φέτος 9.6 εκατομμύρια αυτοκίνητα και 226 διαφορετικά μοντέλα, χωρίζοντας τα αποτελέσματα της έκθεσής της σε πέντε κατηγορίες, που έχουν ως βάση την ηλικία των μοντέλων, ξεκινώντας από τα τρία και καταλήγοντας στα έντεκα έτη.

Τη διαχρονική της αξία απέδειξε η Porsche 911, κατακτώντας τον «τίτλο» του πιο αξιόπιστου αυτοκινήτου σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες, υπογραμμίζοντας την κλάση της σε ότι αφορά οχήματα ηλικίας από πέντε ετών και άνω, τα οποία είναι όντως κατασκευασμένα για να αντέχουν στο χρόνο.  

Συγκεκριμένα, η Porsche 911 τέθηκε επικεφαλής της λίστας με τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα ηλικίας μέχρι 5 ετών, ξεχωρίζοντας μπροστά από τη Mercedes Benz SLC και το Audi Q2, με καθαρό προβάδισμα αξιοπιστίας, παρουσιάζοντας μόλις 2.7% τεχνικά θέματα, έναντι των 4.1% και 4.5% που παρουσίασαν αντίστοιχα τα μοντέλα των δύο άλλων γερμανικών εργοστασίων.

Ακόμη πιο δεσπόζουσα απέναντι στα μοντέλα των άλλων εταιρειών παρουσιάστηκε η Porsche 911 σε ότι αφορά την κατηγορία με τα πιο αξιόπιστα οχήματα ηλικίας μέχρι 7 ετών, με την έκθεση της TÜV να αποκαλύπτει πως το γερμανικό σπορ μοντέλο έχει την διπλάσια αξιοπιστία από το δεύτερο και το τρίτο μοντέλο στη λίστα (Suzuki Vitara και VW Sportsvan), ξεπερνώντας με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά την Mercedes B Class, η οποία έλαβε την τέταρτη θέση. 

Η Porsche 911 συνέχισε τον «μονόλογο» της ως το πιο αξιόπιστο μοντέλο αφού κατέλαβε την πρώτη θέση και στην κατηγορία με τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα ηλικίας μέχρι 9 ετών, ξεχωρίζοντας με περισσότερη από διπλάσια διαφορά μπροστά από το Audi TT και τη Mercedes SLK. Μόλις 4.6% τεχνικά θέματα παρουσιάστηκαν στην περίπτωση της 911 και  9.4% και 10.3% για τα άλλα δύο μοντέλα.    

Τέλος, η Porsche 911 υπογράμμισε την παντοκρατορία της με νίκη και στην κατηγορία με τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα ηλικίας μέχρι 11 ετών, κερδίζοντας και πάλι με σχεδόν διπλάσια διαφορά το Audi TT και τη Mercedes SLK.