MICHELIN Pilot Sport 4S: Άριστες επιδόσεις σε δρόμο και σε πίστα

Πρόκειται για ένα υψηλής τεχνολογίας premium ελαστικό το οποίο έχει κατασκευαστεί τόσο για οδήγηση στο δρόμο όσο και για «γύρους διασκέδασης» στην πίστα, με τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να το εμπιστεύονται για τα οχήματα υψηλών επιδόσεων τους. 

Ασφάλεια και επιδόσεις πάνε πάντοτε χέρι με χέρι και η Michelin έχει βάλει όλη της την τέχνη για να σχεδιάσει ένα ελαστικό που να εμπνέει εμπιστοσύνη στον οδηγό ο οποίος κινείται καθημερινά στο δρόμο και που, ταυτόχρονα, θα ενθουσιάσει τον επαγγελματία.

Όταν πρόκειται να επιλέξουμε ένα premium ελαστικό για το αυτοκίνητό μας το πρώτο μας μέλημα είναι η αξιοπιστία του ονόματός του. Και εδώ είναι που μπαίνει στην εξίσωση η Michelin, μιας και ο Γάλλος κολοσσός συνεργάζεται στενά με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως, όπως η Mercedes, η BMW, η Porsche και η Ferrari, με στόχο να παρέχει τα πιο κατάλληλα ελαστικά για τα κορυφαία μοντέλα τους. 

Με τεχνολογίες όπως το Bi-Compound και το Dynamic Response, σε συνδυασμό με το άριστο φινίρισμά του, το Michelin Pilot Sport 4S παρέχει εξαιρετική αντίδραση στις αλλαγές κατεύθυνσης, κορυφαίο κράτημα, άμεση ανταπόκριση κατά το φρενάρισμα και μέγιστη ασφάλεια, σε στεγνό ή σε βρεγμένο οδόστρωμα, είτε μιλάμε για δρόμο είτε για πίστα. 

Ο επαγγελματίας οδηγός αγώνων Patrick Long, που αγωνίστηκε πολλές φορές στην 24ωρη κούρσα του Le Mans, την πιο σκληρή δηλαδή κούρσα αντοχής στον κόσμο, παρατήρησε μεταξύ άλλων κατά τη δοκιμή που έκανε με το Pilot Sport 4S, ότι η τεχνολογία Dynamic Response επιτρέπει στο ελαστικό να αποδίδει πιο προβλέψιμα κάτω από βαριές πιέσεις στις στροφές, αλλά και κατά το απότομο φρενάρισμα.

Μιλώντας πιο τεχνικά, το Pilot Sport 4S είναι εξοπλισμένο με ένα υψηλής τεχνολογίας πέλμα με υβριδική αρχιτεκτονική, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να έχει τον άψογο έλεγχο και να μπορεί να τοποθετήσει με ακρίβεια το όχημα στις στροφές. Χάρη στο Dynamic Response (τεχνολογία υβριδικού ιμάντα από αραμίδιο και νάιλον) το ελαστικό μεταφέρει τις οδηγίες διεύθυνσης από τα χέρια του οδηγού στο δρόμο με εξαιρετική αμεσότητα.  *Να πούμε εδώ  ότι το αραμίδιο αποτελείται από συνθετικές ίνες χαμηλού βάρους, με εξαιρετικά υψηλή αντοχή ακόμη και σε υψηλές θερμοκρασίες.

Ο λόγος που το Michelin Pilot Sport 4 S παρέχει άριστες επιδόσεις τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο οδόστρωμα, έχει να κάνει με την τεχνολογία Bi-compound: Στο εξωτερικό μέρος της γόμας χρησιμοποιείται ένα υβριδικό μείγμα που βοηθά την πρόσφυση στο στεγνό οδόστρωμα, ενώ στο εσωτερικό μέρος χρησιμοποιείται μια νέα γόμα με πυρίτιο και λειτουργικά ελαστομερή, τα οποία επιτρέπουν στο ελαστικό να έχει σταθερή πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα.

Παρόλο που οι υψηλές επιδόσεις σε στεγνές και σε βρεγμένες επιφάνειες αποτελούν αντικρουόμενα στοιχεία στον κόσμο των σπορ ελαστικών, στο Michelin Pilot Sport 4S συνυπάρχουν αρμονικά.

Επιπρόσθετα, χάρη στην άρτια μελετημένη αρχιτεκτονική του και την τεχνολογία του τοιχώματός του, με βαθύ προστατευτικό στεφάνης, το Pilot Sport 4S  προστατεύει από ελαφριά ζημιά στον τροχό.

Εν κατακλείδι, το συγκεκριμένο ελαστικό προσφέρει απαράμιλλη οδηγική απόλαυση, χάρη στην εξαιρετική ακρίβεια διεύθυνσης και τη σταθερότητα που παρέχει. Παράλληλα, διασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις και ασφάλεια σε όλες τις επιφάνειες, χάρη στο βελτιστοποιημένο αποτύπωμα του πέλματος, που προσδίδει άριστη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες, ακόμα και στις πιο ακραίες.

Σημαντικότατος τομέας όμως για ένα ελαστικό είναι και η διάρκεια ζωής του. Σύμφωνα με δοκιμές για τη φθορά που διεξήχθησαν από το κέντρο δοκιμών Dekra Test Center, το νέο Michelin Pilot Sport 4S έχει την καλύτερη διάρκεια ζωής στην κατηγορία του και είναι το μοναδικό ελαστικό που ξεπέρασε το φράγμα των 50.000 χλμ.