Απόδραση με την BMW X1 σε ένα ονειρικό προορισμό

Η συναρπαστική περιπέτεια ενός νεαρού ζευγαριού που δεν βλέπει την ώρα για να αποδράσει με το νέο του απόκτημα, την BMW Χ1, απολαμβάνοντας μαζί της το ταξίδι και επιδιώκοντας να ζήσει ένα ονειρικό weekend μακριά από τις σκοτούρες της καθημερινότητας.    

Σε έναν κόσμο όπως ο δικός μας, όπου οι μετακινήσεις όλων μας ξεκινούν και τελειώνουν με τους εαυτούς μας πίσω από το τιμόνι (και όχι χαζεύοντας το γαλήνιο τοπίο από το παράθυρο ενός τρένου) η οδήγηση παίζει βαρυσήμαντο ρόλο στην ποιότητα της ζωής μας.

Ο Χρίστος και η Μαίρη αποτελούν ένα συνηθισμένο ζευγάρι το οποίο αντιμετωπίζει όλες τις πιέσεις  και τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Τις προάλλες αποφάσισαν να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους -μια χάρη που την είχαν ανάγκη εδώ και πολύ καιρό- και να αποκτήσουν τη νέα BMW X1. Το αυτοκίνητο που τους είχε κερδίσει με την πρώτη ματιά, που ικανοποιούσε τις ανάγκες τους και που έδενε τόσο πολύ με τους χαρακτήρες τους: τον δυναμισμό και την κομψή αισθητική.

Σκοπός τους ήταν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής για την οποία μιλούσαμε πιο πάνω, μετατρέποντας την καθημερινή τους μετακίνηση στην πόλη σε ένα πιο άνετο ταξίδι, κάνοντας επιπλέον όνειρα πως μέχρι το τέλος της βδομάδας θα μπορούσαν επιτέλους να αδειάσουν τον σάκο με τις σκοτούρες και να πραγματοποιήσουν -χωρίς έγνοιες και τρεχάματα- εκείνη την εξόρμηση στον δικό τους «επίγειο παράδεισο» (που ανέβαλαν για δέκατη τρίτη φορά!) η οποία θα τους αναζωογονούσε. 

«Είναι η ευκαιρία μας, δεν νομίζεις;» λέει με χαρά ο Χρίστος στη Μαίρη και εκείνη χωρίς να χάσει λεπτό τρέχει μαζί του για να ετοιμάσουν τις βαλίτσες.

Ο Χρίστος τις μεταφέρει ξέγνοιαστος προς το αυτοκίνητο, γνωρίζοντας πως έχει κάνει τη σωστή επιλογή και από άποψη ευρυχωρίας, μιας και η νέα BMW X1 διαθέτει 50 επιπλέον λίτρα αποθηκευτικού χώρου σε σχέση με τον προκάτοχό της.

Το χαρούμενο ζευγάρι αναχωρεί έτσι για το ονειρεμένο θέρετρο, απολαμβάνοντας το ταξίδι στην εντυπωσιακή και ευρύχωρη καμπίνα, με τη μεγάλη έμφαση που έχουν δώσει οι Βαυαροί στη θέση του οδηγού να αποτελεί -σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Χρίστου- ένα από τα μεγαλύτερα ατού του αυτοκινήτου. Ο οδηγός κάθεται ψηλά, έχοντας τη δυνατότητα να κοιτάζει με άνεση οτιδήποτε υπάρχει στα δεξιά και στα αριστερά του, ενώ τα νέα καθίσματα της X1 αποδεικνύονται, όπως διαπιστώνουν οι δυο τους κατά το μακρύ ταξίδι, πολύ άνετα και συγκρατούν το σώμα σωστά.

Η Μαίρη, που λατρεύει τη νέα τεχνολογία, περιεργάζεται την λεπτή κυρτή οθόνη της X1 (το λεγόμενο BMW Curved Display) που πρωτοεμφανίστηκε στην ηλεκτρική iX, και που συνδυάζει ουσιαστικά ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25’’ και μια κεντρική οθόνη ελέγχου αφής 10,7’’, με δυνατά, εντυπωσιακά γραφικά και μοντέρνα χρώματα. Ο Χρίστος σχολιάζει πως το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλά κουμπιά στο ταμπλό ή διακόπτες αποτελεί προτέρημα («με την τεχνολογία touch προσηλώνεσαι καλύτερα στο δρόμο») ενώ παράλληλα παρατηρεί ότι όλος αυτός ο χώρος που εξοικονομήθηκε στο κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας, δημιούργησε μια πολύ βολική θέση για το κινητό τηλέφωνο. Μια έξυπνη θέση υποδοχής του κινητού, με την επιφάνεια για την ασύρματη φόρτιση να βρίσκεται σε μια όρθια, ελαφρώς κεκλιμένη θέση. «Πολύ πιο βολικό και πρακτικό», σχολιάζουν και οι δύο.

Ο οδηγοκεντρικός χαρακτήρας της BMW X1, που συνοδεύει κάθε μοντέλο της εταιρείας, ανεβάζει το χαμόγελο στο πρόσωπο του νεαρού οδηγού και καθώς βάζει κάτω τη δύναμη, αισθάνεται πως το αυτοκίνητο αποδεικνύεται εντυπωσιακά ζυγισμένο, παρά τους τροχούς των 19 ιντσών που επέλεξε ο ίδιος για λόγους αισθητικής, οι οποίοι δεν μειώνουν την άνεση της καμπίνας.

Καθώς ξεκινούν οι πιο απαιτητικές στροφές στον δρόμο προς τον προορισμό τους, το αυτοκίνητο φανερώνει πολύ περισσότερα για τον χαρακτήρα του: η BMW Χ1 είναι σταθερή στις στροφές και απορροφά εξαιρετικά καλά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, το αυξημένο μήκος και πλάτος σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, συνεισφέρουν όλα μαζί στην πολύ καλή οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

«Κοίτα αυτό» λέει στη Μαίρη με περηφάνια για το νέο το απόκτημα ο Χρίστος και πατά γκάζι. «Οι κλίσεις του αμαξώματος παραμένουν περιορισμένες, παρά το μεγάλο ύψος του αυτοκινήτου από το έδαφος». «Η αλήθεια είναι πως δεν κατάλαβα πότε φτάσαμε», απαντά με χαμόγελο η ίδια και προσθέτει για να πειράξει λίγο τον Χρίστο «δεν αλλάζετε εσείς οι άντρες. Τα παιχνίδια σας είναι παιχνίδια σας. Δεν λέω, όμως, μ’ αρέσει και μένα η οδήγηση. Και μη ξεχνάς, μου υποσχέθηκες πως θα πάρω εγώ το τιμόνι στον δρόμο του γυρισμού!».

Το ζευγάρι κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και προχωρεί χαρούμενο με τις βαλίτσες του προς το γαλήνιο τουριστικό θέρετρο. Και οι δύο ρίχνουν μια τελευταία ματιά προς τα πίσω, χαμογελώντας καθώς καμαρώνουν το νέο τους απόκτημα, και αφού περνούν αγκαλιασμένοι το κατώφλι του «επίγειου παραδείσου», δεν βλέπουν την ώρα να ζήσουν το ονειρεμένο αυτό weekend που τόσο πολύ είχαν ανάγκη.