Έρχεται το ηλεκτρικό VW ID. Aero

Tο ID. Aero είναι η νεότερη ηλεκτρική προσθήκη για την VW μεσαία κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.

Η VW πραγματοποιεί με το νέο ID. Aero ένα ακόμα βήμα στην ηλεκτρική της επέλαση. Εν προκειμένω, όπως μαρτυρούν οι πρώτες φωτογραφίες-σκίτσα του μοντέλου, έχουμε να κάνουμε μ’ ένα μικρο-μεσαίο EV με 4θυρο αμάξωμα που έρχεται να εμπλουτίσει την οικογένεια ID. της VW.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική εταιρεία, το νέο VW ID. Aero θα παρουσιαστεί ως «σχεδιαστική σπουδή» την προσεχή κιόλας Δευτέρα 27 Ιουνίου. Πρακτικά, πρόκειται για ένα ηλεκτρικό όχημα στην κατηγορία του Tesla Model 3, αλλά και του επερχόμενου Hyundai Ioniq 6.

Όπως και τα υπόλοιπα ID. μοντέλα, το νέο 4θυρο EV της VW θα «πατά» στην εγνωσμένης πλέον αξίας αρχιτεκτονική MEB του γερμανικού ομίλου αποτελώντας το ηλεκτρικό… alter ego του Passat.

Η έκδοση παραγωγής του ID. Aero αναμένεται να κυκλοφορήσει στην κινεζική αγορά αυτοκινήτου το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Το αντίστοιχο μοντέλο παραγωγής για τη βορειοαμερικανική και ευρωπαϊκή αγορά θα παρουσιαστεί το 2023. H παραγωγή για την ευρωπαϊκή και βορειοαμερικανική αγορά αυτοκινήτου θα ξεκινήσει στη συνέχεια στο εργοστάσιο της VW στο Emden.

Προς το παρόν η VW κρατά κλειστά της χαρτιά της αναφορικά με τις τεχνικές περγαμηνές του νέου ID. Aero. Ωστόσο, οι πρώτες διαρροές κάνουν λόγο για την υιοθέτηση μιας μεγαλύτερης μπαταρίας σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα ID., που κατά πάσα πιθανότητα θα φτάνει τις 84 kWh. Μολαταύτα, αναμένεται να υπάρχει επιλογή για μικρότερης χωρητικότητας μπαταρίες των 58 και 77 kWh.

VW ID. Aero

Speedzone podcast: Ώρα Silverstone! Οδήγηση χωρίς κράνη και 380 χλμ./ώρα στο AVUS το 1937