Ταχύς μα άτυχος ο Έλληνας στη Monza

O Ευτύχιος Έλληνας ήταν έτοιμος να πετύχει το καλύτερο του αποτέλεσμα στον τελευταίο αγώνα του Porsche Supercup στη Monza, διεκδικώντας μια θέση στο βάθρο, μέχρι που δέχτηκε ένα χτύπημα που τον έβγαλε εκτός μάχης.

Ο Ευτύχιος Έλληνας πάλεψε με σθένος στη θρυλική πίστα της Monza, προσπαθώντας να κλείσει τη σεζόν του με ένα καλό αποτέλεσμα και να εδραιώσει τη θέση του ως ένας από τους καλύτερους οδηγούς του πρωταθλήματος, ωστόσο, η τύχη δεν ήταν με το μέρος του.

Στον πρώτο από δύο αγώνες στη Monza, ο 29χρονος συμπατριώτης μας κατάφερε να τερματίσει στην 11η θέση (έχοντας προκριθεί στην 12η), ενώ για τον δεύτερο αγώνα εξασφάλισε την έκτη θέση της εκκίνησης, έχοντας γράψει ταχύτερους χρόνους από τους πολύ πιο έμπειρους και τεχνικά υποστηριζόμενους ομόσταβλούς του στην Lechner Racing, Guven και Pereira.

Ο Έλληνας, που θα ξεκινούσε την κούρσα μπροστά από τον Τούρκο Ayhancan Guven, έδειχνε να βρίσκετε σε άριστη φόρμα και αυτό ακριβώς ήταν που απέδειξε με έναν εμπνευσμένο αγώνα στο ένδοξο πάρκο της Monza.

Ξεκινώντας από την έκτη θέση, γλίστρησε αρχικά πίσω από τους δύο συναδέλφους του, προτού προσπεράσει τον Pereira με μια καλοζυγισμένη και αποφασιστική μανούβρα. Ο Έλληνας είχε καλύτερη έξοδο από την ξακουστή Curva Parabolica (που φέρει τώρα το όνομα του αείμνηστου πρώην πιλότου της Ferrari, Michele Alboreto) και κόλλησε το μούτρο της 911 του στην ουρά του αυτοκινήτου του αντιπάλου του.

Οι δύο φρέναραν για την variante di Retifilo με τον Pereira να παραμένει μπροστά αλλά ο Ευτύχιος, που είχε καλύτερη έξοδο και από αυτή τη στροφή, κατάφερε να βάλει νωρίτερα τη δύναμη κάτω και να προσπεράσει εντέλει τον αντίπαλό του καθώς οι δύο φρέναραν για την variante della Roggia.

Ο Έλληνας δεν άργησε να βρεθεί ξανά στην έκτη θέση, ακολουθώντας από κοντά τους επόμενους τέσσερεις οδηγούς που είχε μπροστά του, υπογραμμίζοντας πως είναι τόσο ταχύς όσο και οι οδηγοί που οδηγούσαν την κούρσα για τον τίτλο.

Στον 11ο γύρο από τους 15, ο Dorian Boccolacci είχε έξοδο από την πίστα στην della Roggia (μπλόκαρε συχνά τους τροχούς του στη συγκεκριμένη στροφή) επιστρέφοντας μπροστά ακριβώς από τον Έλληνα, ο οποίος έθεσε αμέσως το στόχαστρό του στον Γάλλο.

Ένα γύρο αργότερα, άλλο ένα λάθος του Boccolacci στην πρώτη στροφή επέτρεψε στον Έλληνα να μπει στο πλευρό του, ωστόσο, ο Γάλλος έσπρωξε τον Ευτύχιο προς τον Pereira, μανούβρα που προξένησε σοβαρή ζημιά στο αυτοκίνητο του συμπατριώτη μας.

Ο Έλληνας εγκατέλειψε έτσι τη μάχη στα pits, χάνοντας την ευκαιρία να πετύχει το καλύτερο του αποτέλεσμα στη χρονιά, μαζί και την δέκατη θέση που διατηρούσε στο πρωτάθλημα, με την άδικη μανούβρα του Boccolacci (που δεν τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες) να περιορίζει τον ίδιο στην 11η θέση του πρωταθλήματος. Αν μη τι άλλο, ο Έλληνας απέδειξε για πολλοστή φορά ότι ανήκει στην ελίτ κατηγορία οδηγών και ότι η Κύπρος έχει ένα αστέρι που εξακολουθεί να λάμπει στο στερέωμα των αγώνων πίστας._Δημήτρης Γιόκκας