Έρχεται το νέο Jeep Compass το 2025

Η Jeep μας δίνει μια πρώτη εικόνα του επερχόμενου Compass, το οποίο θα λανσαριστεί την επόμενη χρονιά σε όλες τις εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένης και ηλεκτρικής

Το Jeep Compass είναι έτοιμα να περάσει στην επόμενη φάση της ζωής του, με την αμερικανική εταιρεία να δίνει στη δημοσιότητα μια (σκοτεινή) εικόνα, που αφήνει να διαγραφούν οι γραμμές του.

Για την κατασκευή του θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα STLA Medium, του Ομίλου Stellantis. Έτσι, το νέο Compass θα έχει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, αλλά δεν θα μείνει μόνο εκεί, καθώς θα διατίθεται και σε παραδοσιακές εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες, αλλά και υβριδικά σύνολα.

Το crossover της Jeep θα είναι ένα παγκόσμιο μοντέλο που θα διατίθεται σε όλες σχεδόν τις αγορές του κόσμου και με αυτό το δεδομένο η εταιρεία θέλει να το προσφέρει σε πολλές εκδόσεις που θα είναι ικανές να εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες.

Η κατασκευή του θα γίνεται στο Melfi της Ιταλίας, το εργοστάσιο της Stellantis, με το χρονοδιάγραμμα που έχει στο μυαλό της η εταιρεία να το θέλει να φτάνει εκεί μέσα στο επόμενο έτος.

Λίγο αργότερα, μέσα στο 2026 αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα σημεία η παραγωγή του, μεταξύ αυτών και στη Β. Αμερική, προκειμένου να κρατηθεί το κόστος του νέο Jeep χαμηλά και το μοντέλο να διατηρήσει τον προσιτό χαρακτήρα του.