Η Γη σταμάτα να γυρίζει και όλα περιστρέφονται γύρω από τον πλανήτη Le Mans

Δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσει το πιο συναρπαστικό 24ωρο του 2024. Η πιο λαμπρή γιορτή στον κόσμο του αυτοκινήτου. Να αμολυθούν έξω σε εκείνη τη γιγάντια, φυσική αρένα ταχύτητας, οι πιο φανταστικές βολίδες και οι πιο τρανοί ιππότες της ασφάλτου.

ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να πλησιάσει την αίγλη, τον ρομαντισμό και τον χαρακτήρα του Le Mans και όταν το ζήσεις από κοντά δεν μπορείς να το βγάλεις από το νου, την καρδιά και τη ψυχή σου.
 
Ο αγώνας θα αποτελέσει, όπως κάθε χρόνο από το 1923, ένα ημερονύκτιο θρίλερ, με ήρωες πιλότους “μεγατόνων” οι οποίοι θα αψυφήσουν κάθε κίνδυνο ή πρόκληση πίσω από το τιμόνι των βολίδων τους, με την κάθε μία να σαγηνεύει τις αισθήσεις με την όψη και τη λαλιά της, κρατώντας σε ξάγρυπνο για ολόκληρο το 24ωρο.
 
Ο Alex Palou, ένας από τους πιο χαρισματικούς πιλότους στον κόσμο, ο οποίος κάνει θραύσεις τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα των IndyCar, θα θέλει να γυρίσει επιτέλους προς το μέρος του τα βλέμματα της Ευρώπης -αν και Ισπανός- και να κλέψει τις εντυπώσεις με τη μπλε Cadillac του.
 
Ο Ελβετός άσος Sebastien Buemi, που θα κυνηγήσει φέτος την 5η του νίκη στον αγώνα με την Toyota, θα θέλει για άλλη μια φορά να υπογραμμίσει ότι είναι ο υπερπιλότος τον οποίο περιφρόνισε κάποτε η αχάριστη Formula 1.
 
Ο γίγαντας Andre Lotterer από τη Γερμανία -με την Porsche πλέον-, άλλος ένας σούπερ αστέρας, πολυνίκης στο Le Mans, ο οποίος θα θέλει να ψεκάσει ξανά τη σαμπάνια της νίκης μετά τον τελευταίο του θρίαμβο πριν από 10 χρόνια.
 
Ο υπέροχος Ιταλός Antonio Fuoco, που θα θέλει να βάλει... φωτιά (όνομα και πράμα) στη στράτα με τη θεσπέσια Ferrari 499P του, και να γευτεί αυτός φέτος τους καρπούς που γεύτηκε πέρσι η Scuderia, όταν κέρδισε για πρώτη φορά τη σπουδαιότερη κούρσα στη Γη μετά το 1965.
 
Ο Scott Dixon, ο Νεοζηλανδός τιτάνας του motorsport, ένας από τους σπουδαιότερους πιλότους όλων των εποχών από όσους έκαναν καριέρα στην Αμερική, ο οποίος θα μοιραστεί το τιμόνι της Cadillac No3 με τον ντόπιο “Λεμανέζο” Sebastien Bourdais ο οποίος, στην περίπτωση που κερδίσει, θα κάνει όλο το γαλλικό έθνος να παραληρεί.
 
Ο Frederic Makowiecki και ο Kevin Estre από τη Γαλλία, δύο από τους ταχύτερους πιλότους πρωτοτύπων στον κόσμο, που θα θέλουν να κερδίσουν για πρώτη φορά τον αγώνα και να χαρίσουν παράλληλα στη Porsche την 20η της νίκη στο Le Mans.
 
Τα αδέλφια Laurense και Dries Vanthoor από το Βέλγιο, που γεννήθηκαν για να πιλοτάρουν στα άκρα και που φέτος θα δώσουν τα μέγιστα πίσω από το τιμόνι των Porsche και BMW τους αντίστοιχα.
 
Η λίστα δεν έχει τέλος και όλα αυτά χωρίς να ξεχνάμε ταλέντα όπως οι Patrick Pilet, Ben Keating, Mathias Beche, Francois Perrodo, Maxime Martin, Davide Rigon, Michael Wainwright, Richard Lietz, και τόσοι άλλοι, που θα παλέψουν για το όνειρο και που θα αποθεωθούν από τα πλήθη.
 
Η Γη σταμάτα λοιπόν να γυρίζει αυτό το weekend και όλα περιστρέφονται γύρω από τον πλανήτη Le Mans. Καλή θέαση φίλοι μου._Δημήτρης Γιόκκας