Tο νέο Volvo EX30

Μια μεγάλη στιγμή για τη Volvo είναι η παρουσίαση του πιο μικρού μοντέλου στη γκάμα της. Του νέου αμιγώς ηλεκτρικού EX30.

Νίκη Ferrari (!) καθώς η Red Bull βάζει τρικλοποδιά στην εαυτό της | Speedzone Podcast EP39

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 γεννά μεγάλες προσδοκίες στη σουηδική φίρμα. Το EX30 είναι το μικρότερο μοντέλο της Volvo, όσον αφορά το μέγεθος και διακρίνεται για το φιλικό χαρακτήρα του, με τον αστικό προσανατολισμό. 

Volvo EX30 greece

Αν και το τέταρτο στη σειρά αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo, είναι το πρώτο premium SUV της μικρής κατηγορίας. Όσον αφορά τις διαστάσεις του EX30, έχει μήκος 4,233 μ., πλάτος 1,837 μ. και ύψος 1,555 μ. Από την άλλη το μεταξόνιό του αγγίζει τα 2,650 μ. και υπόσχεται ευρυχωρία στο εσωτερικό του. Το βάρος του είναι 1.830 κιλά, με την κατανομή ανάμεσα στους δύο άξονες να είναι σχεδόν ιδανική, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία.

Volvo EX30 greece

Σχεδιαστικά ακολουθεί τα πρότυπα της σουηδικής φίρμας, υιοθετώντας πέρα από τις γραμμές που είναι γνωστές και βιώσιμα υλικά για την κατασκευή του. Σε επίπεδο αυτονομία, το νέο EX30 προσφέρει 480 χιλιόμετρα με μια μόνο πλήρη φόρτιση, έχοντας δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας από 10% έως 80% σε μόλις 26 λεπτά της ώρας.

Στο εσωτερικό η μίνιμαλ σχεδίαση κυριαρχεί. Όπως εξάλλου και η τεχνολογία, με τη μεγάλη οθόνη 12,3 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, που είναι κάθετα τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό να κερδίζει τις εντυπώσεις. Επιπλέον, στις καινοτομίες που βρίσκουμε στο νέο EX30 ανήκει η μπάρα ήχου που διατρέχει όλο το πλάτος του ταμπλό.

Volvo EX30 interior

Volvo EX30