Πού κατασκευάζεται το Opel Corsa

H Opel και το Corsa πρωταγωνιστούν, απολαμβάνοντας εξαιρετικής δημοφιλίας μεταξύ των υποψηφίων αγοραστών. Από που έρχεται όμως το γερμανικό supermini;

Παρακολουθείστε πιο κάτω: 40 νίκες Verstappen και 100 χρόνια Le Mans 24hrs! | Speedzone Podcast EP32

Από τον Νοέμβριο του 2019, οπότε η έκτη γενιά του Corsa λανσαρίστηκε στην αγορά, το supermini της Opel κατασκευάζεται σε ένα από τα πιο προηγμένα εργοστάσια της γερμανικής εταιρείας και του ομίλου Stellantis. Ειδικότερα, η τελευταία γενιά του εμβληματικού μοντέλου παράγεται στις εγκαταστάσεις της Σαραγόσα στην Ισπανία.

Το αυτοκίνητο, σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάζεται με βάση τις προτιμήσεις και τις ανάγκες των ευρωπαϊων οδηγών. Το νεανικό design, το μοντέρνο εσωτερικό, οι χώροι, η αξιοπιστία, τα αποδοτικά μηχανικά σύνολο και η σχέση αξίας/τιμής, είναι τα στοιχεία που το έχουν κάνει τόσο δημοφιλές μεταξύ των οδηγών.

Απο το εργοστάσιο της Σαραγόσα έχουν παραχθεί εκατοντάδες χιλιάδες Corsa νέας γενιάς, με τη ζήτηση στη Γηραιά Ήπειρο, να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Η δυναμικότητα των ισπανικών εγκαταστάσεων είναι εξαιρετικά μεγάλη και σταδιακά αυξάνεται, καθώς εκτός από το best-seller supermini, κατασκευάζεται και το Crossland.

 

Το Corsa διατίθεται με τους ιδιαίτερα αποδοτικούς και οικονομικούς κινητήρες βενζίνης, ισχύος από 75 έως 130 ίππους, που συνδυάζονται με σύγχρονα χειροκίνητα κιβώτια πέντε και έξι σχέσεων, αλλά και ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Επιπλέον, το μικρό της Opel διατίθεται ως αμιγώς ηλεκτρικό Corsa-e με αυτονομία 353 km σύμφωνα με το WLTP.

Παρακολουθείστε πιο κάτω: 40 νίκες Verstappen και 100 χρόνια Le Mans 24hrs! | Speedzone Podcast EP32