Τα e-fuel σώζουν τις θερμικές Ferrari

Τα e-fuel θα κρατήσουν εν ζωή τους θερμικούς κινητήρες για τις τετράτροχες δημιουργίες της Ferrari. Ωστόσο, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο των Ιταλών βρίσκεται καθ’ οδόν και θα παρουσιαστεί το 2025.

Διαβάστε εδώ: Ποιος ήταν ο αληθινός «άνθρωπος από σίδηρο»

Η Ferrari επιβεβαίωσε ότι η εισαγωγή των e-fuel αποτελεί «μια πολύ καλή εξέλιξη» που θα κρατήσει για αρκετό χρονικό διάστημα ζωντανούς τους θερμικούς κινητήρες των Ιταλών. Κάτι που επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο ο CEO της, Benedetto Vigna.

«Η συζήτηση που γινόταν πριν από μερικές εβδομάδες για την υιοθέτηση των e-fuel πίστευα ότι θα συνέβαινε το 2025 ή το 2026. Τώρα συνέβη δύο χρόνια νωρίτερα.

«Αυτό είναι πολύ καλό για εμάς, γιατί μπορούμε να έχουμε αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης με καύσιμο που είναι ουδέτερο, επειδή [για την παραγωγή των e-fuel] δεσμεύεις CO2 από την ατμόσφαιρα και το ενώνεις με άλλα στοιχεία. Επομένως, νομίζω ότι [τα e-fuels και οι θερμικοί κινητήρες] είναι συμβατοί, και αυτό ενισχύει την στρατηγική μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Benedetto Vigna.

Benedetto Vigna - Ferrari

Και προσέθεσε: «Η έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης [για τα ηλεκτροκαύσιμα] ήταν πολύ καλή για εμάς – για εμάς αλλά και για τον κόσμο, πιστεύω – γιατί δίνει ζωή σε μια τεχνολογία που έχει ακόμη πολύ δρόμο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν από άποψη απόδοσης, από πλευράς εκπομπών».

Παρ’ όλα αυτά, η Ferrari παραμένει… πιστή στη δέσμευσή της να παρουσιάσει το πρώτο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο το 2025. Μάλιστα, ο CEO της Ferrari αποκάλυψε ότι όλες οι γραμμές προμήθειας εξαρτημάτων για το πρώτο EV της έχουν ήδη σχεδιαστεί.

«Έχουμε 2023, και το 2025 είναι αύριο…», δήλωσε με νόημα ο Benedetto Vigna. Και προσέθεσε, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του στα πλαίσια της εκδήλωσης Financial Times Future of the Car Conference που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο:

«Ως εταιρεία, θα επιμείνουμε στη στρατηγική μας: επενδύουμε στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, επενδύουμε στα υβριδικά, επενδύουμε στα EV».

Ferrari