Πόσο στοιχίζει στην Κύπρο το νέο Audi RS6 Avant των 600+ ίππων

Η παράδοση στη δύναμη και στη γοητεία συνεχίζει.

Σχεδιαστικά, τα μόνα στοιχεία που έχουν μεταφερθεί αυτούσια από το απλό Α6 Avant είναι οι εμπρός πόρτες, η οροφή και το κάλυμμα του χώρου αποσκευών, μιας και ο,τιδήποτε άλλο είναι ειδικά σχεδιασμένο για την κορυφαία έκδοση του μοντέλου. Χάρη στις αλλαγές αυτές, το αμάξωμα είναι κατά 80 χλστ. πιο φαρδύ (1.886 χλστ.), με το μετατρόχιο ωστόσο να παραμένει στα ίδια επίπεδα.

Από εκεί και πέρα, χαρακτηριστικό της εξωτερικής αμφίεσης του μοντέλου είναι η «γυαλιστερή» Singleframe γρίλια, οι τροχοί των 21 ή 22 ιντσών, τα λεπτότερα – αλά Α7 Sportback – φωτιστικά σώματα εμπρός, το ανασχεδιασμένο και πιο «νευρώδες» καπό και ο διαφορετικός προφυλακτήρας με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα στο πλάι που θυμίζουν έντονα R8. Στο πίσω μέρος – εκεί όπου η αποθηκευτική ικανότητα του πορτ μπαγκάζ κυμαίνεται από 565 έως και 1.680 λίτρα – τα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι μεταξύ άλλων ο «τονισμένος» διαχύτης κλέβει την παράσταση καθώς και οι δύο οβάλ απολήξεις της εξάτμισης.

Audi RS6 Avant

Την κίνηση στο νέο Audi RS6 Avant εξασφαλίζει ένας bi-turbo V8 TFSI κινητήρας με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, λειτουργία coasting για 40 δλ. και χωρητικότητα 4,0 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με ένα ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης των 48V που μπορεί να ανακτήσει ισχύ έως και 12 kW. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της γερμανικής εταιρείας, η απόδοσή του είναι 600 ίπποι και η μέγιστη ροπή του 800 Nm, τα οποία είναι διαθέσιμα από τις 2.100 έως και τις 4.500 σ.αλ. Χάρη στις καθ’ όλα εντυπωσιακές αυτές τιμές, το νέο RS6 Avant των 2.075 κιλών είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 και 200 χλμ./ώρα σε χρόνο 3,6 και 12,0 δλ., αντίστοιχα. Η δε τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, ενώ με τα προαιρετικά πακέτα Dynamic  και Dynamic Plus η τελική ένδειξη του κοντέρ μπορεί να φτάσει αντίστοιχα τα 280 και 305 χλμ./ώρα.
 
Οι εκδόσεις Performance εφοδιάζονται με τον αναβαθμισμένο 4λιτρο V8 biturbo TFSI που πλέον αποδίδει 630 ίππους και 850 Nm. Η αύξηση της ισχύος προήλθε από την τοποθέτηση μεγαλύτερων τούρμπο και αύξηση της πίεσης από τα 2,4 bar στα 2,6 bar.
 
Και οι δύο εκδόσεις συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο tiptronic οκτώ σχέσεων, με την δύναμη να μοιράζεται στους τέσσερις τροχούς σε ποσοστό 40:60 εμπρός και πίσω. Η τελευταία μπορεί να φτάσει σε ποσοστό 70% στους εμπρός τροχούς και έως 85% στους πίσω, ανάλογα με τις συνθήκες.
 
Οι επιδόσεις που ανακοινώνει ο κατασκευαστής για τις εκδόσεις Performance κάνουν λόγο για επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4 δλ. Το στάνταρ πακέτο RS Dynamic Package ανεβάζει την τελική ταχύτητα στα 280 χλμ./ώρα, ενώ παράλληλα προσθέτει τετραδιεύθυνση και διαφορικό sport quattro στον πίσω άξονα.
 

Audi RS6 Avant

Το νέο Audi RS6 Avant είναι διαθέσιμο με την RS αερανάρτηση με ενεργά αμορτισέρ. Εδώ, η ρύθμιση σκληραίνει αυτόματα όταν ο οδηγός πιέσει το αυτοκίνητο στις στροφές χαμηλώνοντας το ύψος της ήδη χαμηλωμένης κατά 20 χλστ. ανάρτησης κατά επιπλέον 10 χλστ. με ταχύτητες κίνησης του οχήματος άνω των 120 χλμ./ώρα. Όταν δε το νέο Audi RS6 Avant διέρχεται πάνω από έντονες ανωμαλίες ή σαμαράκια, η RS αερανάρτηση μπορεί να σηκωθεί κατά 20 χλστ., για ασφαλέστερες διελεύσεις. Από εκεί και πέρα, το σπορ μοντέλο της Audi μπορεί να εξοπλιστεί και με την ανάρτηση Dynamic Ride Control. Στην περίπτωση αυτή, οι αποσβεστήρες προσφέρουν τρία διαφορετικά στάδια ρύθμισης, με μία κεντρική βαλβίδα να συνδέει διαγωνίως τα αμορτισέρ του οχήματος. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως το σύστημα πέδησης με κεραμικούς δίσκους ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλου.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ AUDI RS6 AVANT ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

RS6 Avant 441kW 600 bhp €132.000
RS6 Avant Performance 463kW 630 bhp €139.000