Η Alfa Romeo Tonale και οι τιμές της στην Κύπρο

Η Tonale, το μικρομεσαίο SUV με την οδηγική φινέτσα της Alfa Romeo γίνεται ακόμα πιο ισχυρός παίκτης στην κατηγορία του.

Με σπορ γονίδια και φινετσάτη σχεδίαση, η Alfa Romeo Tonale αποτελεί μια ακαταμάχητη πρόταση, δίνοντας δυναμικό «παρών» στην πιο εμπορική κατηγορία της ευρωπαϊκής αγοράς.

Ο βασικός εξοπλισμός του αυτοκινήτου είναι όπως πάντα παραπάνω από πλούσιος αφού μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3” και οθόνη infotainment 10,25” με πλοήγηση, εμπρός-πίσω αισθητήρες στάθμευσης και κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη οσφυϊκή υποστήριξη στο κάθισμα του οδηγού, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό με αισθητήρα ποιότητας αέρα, βάση ασύρματης φόρτισης κινητού, ενεργό cruise control, Apple CarPlay/Android Auto και πεντάλ αλουμινίου.

Alfa Romeo Tonale

Επιπλέον υπάρχει ένα πληρέστατο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, καθώς και οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας Alfa Connect, για απομακρυσμένο έλεγχο συγκεκριμένων λειτουργιών του αυτοκινήτου. Η μοναδική φινέτσα του αμαξώματος που έχει σχεδιάσει ο Αλέξανδρος Λιώκης τονίζεται από το γυαλιστερό μαύρο body kit, τις ζάντες αλουμινίου 18” με διαμαντέ φινίρισμα και τους ενεργούς 3+3 Full LED Matrix προβολείς που έχουν κορυφαία απόδοση την νύχτα. Παράλληλα υπογράφουν την ταυτότητα της Tonale, όπως ακριβώς και τα πίσω φώτα που επίσης είναι σχεδιασμένα σε μοτίβο «3+3».

Η υψηλή ποιότητα και ο δυναμισμός χαρακτηρίζουν την καμπίνα, ενώ η υψηλή ψηφιακή τεχνολογία βάζει τη δική της πινελιά. Η σπορ θέση οδήγησης υποστηρίζει όπως χρειάζεται τα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά της κατηγορίας των C-SUV, ενώ ο διαθέσιμος χώρος επιβατών και τα έως 500 lt για τις αποσκευές καλύπτουν με άνεση ανάγκες της οικογένειας. Στην πανίσχυρη Tonale Plug-in Hybrid Q4 ένας τούρμπο κινητήρας βενζίνης με ήπιο υβριδικό σύστημα και ισχύ 180 HP κινεί τους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων, ενώ ένας ηλεκτρικός με 122 HP τους πίσω. Εξασφαλίζοντας μέγιστη συνδυαστική ισχύ 280 HP και 0-100 km/h σε μόλις 6,2”, το υβριδικό σύστημα ταιριάζει τέλεια στα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία έως 69 km σε μικτή χρήση και έως 82 km σε αστικό πεδίο.

Alfa Romeo Tonale

Το υβριδικό σύστημα της έκδοσης των 160 HP περιλαμβάνει κινητήρα βενζίνης και 48V ηλεκτρικό κύκλωμα με ηλεκτροκινητήρα 20 HP, ο οποίος είναι προσαρμοσμένος στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με τις 7 σχέσεις. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δίνει δυνατότητα για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση υπό χαμηλές απαιτήσεις φορτίου, κάτι που μειώνει δραστικά την κατανάλωση βενζίνης.

Την κορυφαία τεχνολογία ολοκληρώνει το τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας (VGT) για ακόμα καλύτερα χαρακτηριστικά απόδοσης. Να σημειωθεί ότι στις Tonale τεχνολογίας Plug-in Hybrid η μπαταρία υψηλής τάσης καλύπτεται από 8ετή εγγύηση.

Εκδόσεις και τιμές

1,5 VGT, 48V e-Hybrid, Petrol 2WD, (7) Auto €41.000 (Sprint), €45.900 (Veloce), €48.900 (Tributo)

1,3 VGT Plug-In Hybrid, Petrol Q4 e-AWD, (6) Auto €52.5000 (Sprint), €56.500 (Veloce), €59.500 (Tributo)