Room Service από την Hyundai

Πώς θα σας φαινόταν η δυνατότητα να κάνετε διάφορες παραγγελίες και ένα ρομπότ να σας τις παραδίδει; Η Hyundai έρχεται να σας λύσει τα χέρια με τις υπηρεσίες αυτόνομης παράδοσης.

H Hyundai με στόχο την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες δωματίου με προηγμένα αυτόνομα ρομπότ στο κορεατικό ξενοδοχείο Rolling Hills. Τα συγκεκριμένα αυτόνομα ρομπότ τα οποία θα χρησιμοποιούν την αρθρωτή πλατφόρμα “Plug and Drive” θα χρησιμοποιούνται από τους πελάτες του ξενοδοχείου από τις 8 έως τις 10 το βράδυ.

Τα συγκεκριμά ρομπότ είναι προγραμματισμένα έτσι ώστε να μπορούν να ανιχνεύουν το άνοιγμα μιας πόρτας και στη συνέχεια, όταν βλέπουν τον πελάτη, να ανοίγουν τη θήκη ώστε να του παραδώσουν την παραγγελία. Ακόμα, όταν κινούνται μεταξύ ορόφων, τα ρομπότ μπορούν να ανιχνεύουν πόσοι άνθρωποι βρίσκονται στο ασανσέρ και, αν είναι γεμάτο, να περιμένουν το επόμενο. Το μόνο που έχει να κάνει ο πελάτης του ξενοδοχείου Rolling Hills είναι να εγκαταστήσει την εφαρμογή Kakao Talk, η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να εξυπηρετηθεί από το αυτόνομο ρομπότ της Hyundai.

Εκτός όμως από το πιλοτικό πρόγραμμα με τις υπηρεσίες δωματίου, η Hyundai “τρέχει” επίσης μια πιλοτική υπηρεσία παράδοσης φαγητού σε εξωτερικούς χώρους σε ένα οικιστικό και εμπορικό συγκρότημα κοντά στη Σεούλ σε συνεργασία με την εταιρεία Woowa Brothers, η οποία διαχειρίζεται την εφαρμογή παράδοσης φαγητού Baemin.

Οι πελάτες παραγγέλνουν φαγητό μέσω της εφαρμογής Baemin, εν συνεχεία το ρομπότ συλλέγει το φαγητό σε ένα εμπορικό κέντρο και στη συνέχεια τα παραδίδει στην πόρτα των πελατών. Η Hyundai αναφέρει ότι τα ρομπότ μπορούν να υπολογίζουν τη βέλτιστη διαδρομή για την παράδοση των παραγγελιών και έχουν τη δυνατότητα να αποφεύγουν τόσο σταθερά όσο και κινούμενα αντικείμενα. Τα ρομπότ διαθέτουν επίσης έναν ειδικό αλγόριθμο που τους επιτρέπει να μαθαίνουν το περιβάλλον και τους ανθρώπους.

Ο Dong Jin Hyun, επικεφαλής του εργαστηρίου ρομποτικής του ομίλου Hyundai Motor Group, δήλωσε: “Τα αυτόνομα ρομπότ παράδοσης με βάση την αρθρωτή πλατφόρμα “Plug and Drive” επιτρέπουν ταχύτερους χρόνους παράδοσης με βελτιωμένη ασφάλεια μέσω της χρήσης τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων γρήγορης αποφυγής εμποδίων. Είναι μία λύση που θα φέρει επανάσταση σε διάφορους κλάδους”.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΙΚΟ SCHUMACHER! | Speedzone Podcast EP22 (video)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ: Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΥ ΑΓΓΙΞΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ FORMULA 1 - ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ | Speedzone Podcast EP21

Tags: