Πόσο στοιχίζει το Renault Arkana στην Κύπρο

Το Renault Arkana αποτελεί το νέο, εντυπωσιακό κουπέ-SUV της γαλλικής εταιρείας και διαθέτει υβριδική τεχνολογία E-Tech.

Το νέο Arkana συνιστά την πιο πρόσφατη πρόταση της Renault στην κατηγορία των SUV. Βασίζεται στην πολυχρηστική πλατφόρμα CMF-B, όπου πατούν και πιο πρόσφατες γενιές των Clio και Captur. Οι διαστάσεις του (μήκος 4.568, πλάτος 1.821, ύψος 1.571 και μεταξόνιο 2.720 χιλιοστά), οι τροχοί διαμέτρου 690 χιλιοστών, η απόσταση 190 χιλιοστών από το έδαφος και η κλίση του αμαξώματος στο πίσω μέρος, διαμορφώνουν τον δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Στο κέντρο της εμπρός μάσκας δεσπόζει το λογότυπο της Renault, που πλαισιώνεται από διακοσμητικά στοιχεία χρωμίου, ενώ από πλευράς φωτιστικών σωμάτων, το Arkana εφοδιάζεται με τεχνολογία LED.

Στο εσωτερικό του Arkana, η ψηφιοποίηση είναι φανερή. Ο έγχρωμος πίνακας οργάνων προσφέρεται σε εκδοχές 4,2 , 7 ή 10,2 ιντσών, ενώ η κεντρική οθόνη έχει διαστάσεις 7 ή 9,3 ιντσών. Η κεντρική κονσόλα διαθέτει έναν ευμεγέθη χώρο αποθήκευσης αντικειμένων και προσφέρει ασύρματη φόρτιση για smartphone, τη στιγμή που το Arkana εφοδιάζεται συνολικά με 4 θύρες USB (δύο εμπρός και δύο πίσω). Από πλευράς ευρυχωρίας, ο χώρος για τα πόδια και τα γόνατα των πίσω επιβατών είναι 305 και 211 χιλιοστά αντίστοιχα -ο μεγαλύτερος στην κατηγορία σύμφωνα με τη Renault.- Η χωρητικότητα αποσκευών είναι 513 λίτρα και μειώνεται στα 438 λίτρα, στην περίπτωση της έκδοσης E-Tech.

Renault

Tο Renault Arkana εφοδιάζεται με το εν λόγω υβριδικό σύστημα, απότοκο και της τεχνογνωσίας της γαλλικής μάρκας από την εμπλοκή στη Formula 1. Το υβριδικό E-Tech, μπορεί σύμφωνα με τις μετρήσεις της Renault να προσφέρει έως και 80% των αστικών μετακινήσεων μέσω του ηλεκτρικού συστήματος, μειώνοντας την κατανάλωση εντός πόλης έως και 40%. Παράλληλα, στη βέλτιστη απόδοση συνεισφέρουν το προηγμένο τεχνολογικά αυτόματο κιβώτιο multi-mode, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας και το αυτόματο σύστημα φόρτισης της μπαταρίας. Επιπλέον, μέσω του συστήματος που Multi-Sense, ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ των προφίλ οδήγησης Eco, My Sense και Sport. Η πρώτη περίπτωση αφορά στην ελάχιστη κατανάλωση, η δεύτερη για καθημερινή μετακίνηση και η τρίτη, για πιο σπορ επιδόσεις συνδυάζοντας τα δύο κινητήρια σύνολα.

Renault

Renault

ΟΤΑΝ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΗΤΑΝ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΟΥ ΑΓΓΙΞΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ FORMULA 1 - ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ | Speedzone Podcast EP21