Γιατί να επιλέξω premium ελαστικό;

Πως μπορεί να βγει κερδισμένος ο οδηγός με την ορθά ζυγισμένη επιλογή ενός premium ελαστικού σε σύγκριση με την βεβιασμένη επιλογή ενός κοινού.

Όταν πρόκειται να επιλέξουμε ελαστικά για το αυτοκίνητό μας θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μερικούς σημαντικούς παράγοντες προτού κάνουμε την επιλογή μας. Η ποιότητα κατασκευής ενός ελαστικού, η οποία εγγυάται την αντοχή και τη μακροζωία του, επιτρέποντας στον οδηγό να καλύψει περισσότερα χιλιόμετρα, σε συνδυασμό με την άνεση και την ασφάλεια που αυτό παρέχει, όπως οι μειωμένοι θόρυβοι στην καμπίνα και, πρωτίστως, η ικανότητα άμεσης ακινητοποίησης του αυτοκινήτου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αποτελούν τα κύρια ατού ενός premium ελαστικού απέναντι σε ένα κοινό.

Η ποιότητα και η ασφάλεια που παρέχει ένα premium ελαστικό δεν πρέπει ποτέ να συμβιβάζεται με οτιδήποτε και κυρίως με το γνωστό σλόγκαν «επέλεξε το φτηνότερο που θα σε πάρει μέχρι πιο κάτω» εφόσον υπάρχει κίνδυνος να μην φτάσεις ποτέ μέχρι πιο κάτω.

Η πρώτη σκέψη που κάνει ο οδηγός ο οποίος επιθυμεί να κρατήσει χαμηλά τα έξοδα που σχετίζονται με τη συντήρηση του αυτοκινήτου του, είναι να εξοικονομήσει χρήματα με την αγορά φτηνότερων ελαστικών. Προτού όμως βιαστεί να πάρει μια τέτοια απόφαση, θα πρέπει να ζυγίσει σοβαρά τις επιλογές του: Πόσο καλά ανταποκρίνονται αυτά τα ελαστικά στα φορτία και στις ταχύτητες που αναπτύσσει το αυτοκίνητό του; H συμβατότητα είναι ύψιστης σημασίας. Σίγουρα κάνεις δεν θέλει να βρεθεί σε μια ανεπιθύμητα δύσκολη θέση στο δρόμο λόγω της παράλειψης αυτού του θέματος, εφόσον τότε τα έξοδα θα είναι πολύ περισσότερα από την απλή αγορά ελαστικών.

Επιπλέον, η δυναμική οδήγηση, που σχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια (όπως το γρήγορο μανουβράρισμα που απαιτείτε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης) δεν πάει ποτέ χέρι με χέρι με ένα φτηνό ελαστικό. Όσο καλός και αν είναι ο οδηγός.

Τα premium ελαστικά είναι ειδικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από κορυφαία υλικά, έτσι ώστε να παρέχουν τα μέγιστα από πλευράς επιδόσεων, ασφάλειας, εξοικονόμησης καυσίμου και άνεσης στον οδηγό, ο οποίος θα πρέπει να γνωρίζει πως ένα μηχανολογικά άρτιο αυτοκίνητο δεν πρέπει να φορά οτιδήποτε άλλο εκτός από premium ελαστικά. Επιπλέον, περισσότερα χιλιόμετρα στον δρόμο σημαίνει και μεγαλύτερη οικονομία στην τσέπη.

Η Michelin αποτελεί, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των καταναλωτών, των ανεξάρτητων οργανισμών αξιολόγησης ελαστικών, αλλά και των αποτελεσμάτων των δοκιμών του ειδικού Τύπου, την πιο αξιόπιστη και την πιο καινοτόμο εταιρεία κατασκευής ελαστικών, ειδικά στην κατηγορία premium, όπου και ξεχωρίζει όσον αφορά την τεχνολογία, την ποιότητα και την αντοχή των προϊόντων της.

Όλη αυτή η εμπιστοσύνη που έχει κερδίσει η Michelin αποτελεί παράγωγο της στενής συνεργασίας που έχει αναπτύξει με τα κορυφαία εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων. Επιπρόσθετα, η πηγή της δημιουργικότητας και της καινοτομίας της Michelin είναι οι άνθρωποί της, με τους οποίους μοιράζεται τις ίδιες αξίες, όπως ο σεβασμός, ο διάλογος, ο ενθουσιασμός και η εμπιστοσύνη. Κάθε μέρα, οι άνθρωποι της Michelin κάνουν πράξη αυτές τις αξίες σε όλον τον κόσμο, για να προσφέρουν σε όλους έναν καλύτερο τρόπο να πηγαίνουν μπροστά.

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ ενός premium και ενός κοινού ελαστικού είναι πως τα πρώτα υποβάλλονται σε αυστηρές μελέτες και εν συνεχεία σε ενδελεχή δοκιμές, οι οποίες εγγυούνται πως τα ελαστικά μπορούν να παρέχουν τη μέγιστη ασφάλεια σε κάθε brand αυτοκινήτου. Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιούνται υλικά υψηλής τεχνολογίας και ειδικό πέλμα στα premium ελαστικά, όπως ακριβώς στην περίπτωση του Michelin Pilot Sport 5, που προσφέρει ακρίβεια και εξαιρετική απόκριση στις στροφές, χάρη στην τεχνολογία Dynamic Response, παρέχοντας επιπλέον κορυφαίες απειδόσεις πρόσφυσης και φρεναρίσματος σε στεγνό και σε βρεγμένο.  Η τεχνολογία Dual Sport Tread Design επιτρέπει τη βελτιστοποίηση του πέλματος και προσφέρει καλύτερες επιδόσεις στο βρεγμένο χάρη στην εσωτερική πλευρά σκαλίσματος, και στο στεγνό χάρη στην εξωτερική πλευρά σκαλίσματος με άκαμπτα μπλοκ.

Με τη σειρά του, το Michelin Primacy 4+, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για sedan και SUV, έχει κατασκευαστεί για καθημερινή χρήση και μεγάλα οικογενειακά ταξίδια. Ξεχωρίζει για τις καλύτερες επιδόσεις φρεναρίσματος στο βρεγμένο οδόστρωμα, μέχρι το επιτρεπόμενο όριο φθοράς πέλματος, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο. Οφείλει τις επιδόσεις του στην τεχνολογία Michelin EverGrip, η οποία συνδυάζει  αποτελεσματικά δύο στρώματα γόμας για να αντισταθμίσει την απώλεια βάθους πέλματος, απομακρύνοντας  καλύτερα το νερό, ακόμα κι όταν φθαρεί.

Χάρη στις πιο πάνω τεχνολογίες τα εν λόγω premium ελαστικά της Michelin απέδειξαν πως είναι ανώτερα από τα premium ελαστικά του ανταγωνισμού σε όλα τα ακόλουθα: διάρκεια ζωής, υδρολίσθηση σε στροφή, υδρολίσθηση σε ευθεία, φρενάρισμα στο στεγνό και φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα, με νέα και φθαρμένα ελαστικά.

Μπορείτε να βρείτε ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα ελαστικών Michelin στην Κύπρο κάνοντας κλικ εδώ για τον εντοπισμό του πλησιέστερου αξιόπιστου συνεργείου.