Alfa Romeo Giulia: Έτοιμη για test drive στα showrooms της CiC Automasters

Αυτό που χαρακτηρίζει τη Giulia διαχρονικά είναι η δυνατότητα να προσφέρει στον οδηγό την πραγματική ευχαρίστηση να οδηγεί ένα σπορ σεντάν.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της μάρκας, η νέα Giulia κατάφερε να διατηρήσει αυτή την απόλυτη αίσθηση οδηγικής απόλαυσης, προσφέροντας παράλληλα το πλέον πλήρες πακέτο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS). 

Τόσο η εξωτερική εμφάνιση, όσο και το εσωτερικό, αποπνέουν δυναμισμό, αλλά με μια απαράμιλλή αίσθηση φινέτσας. Την ίδια στιγμή, η θέση οδήγησης, ο πίνακας οργάνων και τα χειριστήρια δεν κρύβουν στο ελάχιστο, ότι οι Alfa Romeo Giulia έχουν δημιουργηθεί έχοντας στο επίκεντρο τον οδηγό.

H Giulia αποτελεί ένα από τα μοντέλα με το πλέον χαμηλό βάρος στην κατηγορία της (από 1.429 κιλά). Η χρησιμοποίηση ελαφρών υλικών, όπως ο άξονας μετάδοσης από ανθρακονήματα και τα τμήματα από αλουμίνιο στο αμάξωμα και την ανάρτηση, έχουν σαν αποτέλεσμα ακόμα και η «βασική» Giulia με τον κινητήρα 2.0ΤΒ των 200 ίππων να διαθέτει κορυφαία αναλογία κιλών/ίππο (7,1kg/hp). Ο ίδιος κινητήρας είναι διαθέσιμος και σε έκδοση 280 ίππων (140ίπποι/λίτρο), ενώ ακόμα και οι diesel εκδόσεις με απόδοση 190 ή 210 ίππους και κυρίως ροπή 450 και 470 Nm, προσφέρουν εξίσου κορυφαίες επιδόσεις.

H κορυφαία έκδοση Giulia Quadrifoglio διατηρεί αναλλοίωτο τον απολαυστικό οδηγικό χαρακτήρα της, ενισχύοντας την άνεση, την ασφάλεια και την πρακτικότητα που προσφέρει στις καθημερινές μετακινήσεις. Τοποθετημένος στο διαμήκη άξονα βρίσκεται ο V6 bi-Turbo βενζινοκινητήρας των 2,9 λίτρων, απόδοσης 510 ίππων, η ισχύς του οποίου μεταφέρεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων στους πίσω τροχούς. Το πίσω διαφορικό Torque Vectoring εξασφαλίζει τη μέγιστη πρόσφυση, αλλά και ευελιξία, ενώ η ανάρτηση AlfaLink, η κεντρική μονάδα ελέγχου CDC και το σύστημα DNA PRO -που προσφέρει και το πρόγραμμα RACE- συμπληρώνουν το κορυφαίο τεχνολογικό της υπόβαθρο.

Οι κορυφαίες επιδόσεις (επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9’’), συνοδεύονται από ένα εξίσου εντυπωσιακό πακέτο εξοπλισμού. Στο εσωτερικό η σπορ αίσθηση ολοκληρώνεται από το νέο σύστημα πολυμέσων-Navigation με την οθόνη αφής 8,8 ιντσών που διαθέτει γραφικά και λειτουργίες που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τις εκδόσεις Quadrifoglio, επιτρέποντας στον οδηγό να ελέγχει σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση του αυτοκινήτου, τη θερμοκρασία των μηχανικών μερών, την απόδοση του κινητήρα, την πίεση του Turbo και άλλα στοιχεία τηλεμετρίας που αφορούν στην επιτάχυνση και συνολικά τις επιδόσεις του μοντέλου. Παράλληλα το σύστημα πολυμέσων είναι απόλυτα συμβατό με λειτουργία Mirroring μέσω των αντίστοιχων εφαρμογών Apple Car Auto και Android Auto.