Στην Κύπρο το καλοκαίρι το Dacia Sandero

To Dacia Sandero και κατ’ επέκταση η crossover εκδοχή του με το προσωνύμιο Stepway, γυρίζουν σελίδα με στόχο να ενδυναμώσουν την ήδη πολύ καλή εμπορική τους παρουσία στην αγορά.

Ενδεικτικά, οι πωλήσεις της οικογένειας έχουν ξεπεράσει τις 2,1 εκατ. μονάδες, αντιπροσωπεύοντας το 32% των πωλήσεων της μάρκας από το 2004 μέχρι σήμερα. Η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι η μετάβαση του μοντέλου στην πλατφόρμα CMF-B που γνωρίσαμε στο νέο Clio (και όχι μόνο), που είχε ως στόχο τη μείωση του βάρους, τη βελτίωση της άνεσης αλλά και την αναβάθμιση των οδικών χαρακτηριστικών.

Τα νέα Sandero και Sandero Stepway θα διατίθενται με μία ευρεία γκάμα κινητήριων συνόλων. Στη βάση της πυραμίδας συναντάμε αποκλειστικά για το Sandero έναν 3κύλινδρο κινητήρα 1,0 λίτρου με απόδοση 65 ίππους, ενώ αμέσως μετά έναν 1.000άρη, με ίδιο αριθμό κυλίνδρων αλλά με τούρμπο, που αποδίδει 90 ίππους και συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό ή εναλλακτικά με ένα κιβώτιο ταχυτήτων συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων.

Επίσης, η γκάμα θα περιλαμβάνει τον TCe 100 ECO-G, που καταναλώνει LPG και συνδυάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο «6άρι» κιβώτιο. Σύμφωνα με την Dacia, η συγκεκριμένη έκδοση προσφέρει 11% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με μια αντίστοιχη βενζινοκίνητη και αυτονομία που μπορεί να φτάσει τα 1.287 χλμ. χάρη στις δεξαμενές βενζίνη και LPG χωρητικότητας 50 και 40 λίτρων, αντίστοιχα.