Formula 1: Ποινές και ξετιμωρίες

Η Red Bull έρχεται σε συμβιβασμό με την FIA για υπέρβαση του ορίου εξόδων ομάδας Formula 1 ενώ ανακαλείται η τιμωρία του Alonso στο Austin.

Σε συμβιβασμό κατέληξαν η Red Bull και η FIA σχετικά με την παραβίαση του ανώτατου επιτρεπτού ορίου εξόδων ομάδας Formula 1 την οποία διαπίστωσε ο ελεγκτικός μηχανισμός της Ομοσπονδίας.

Φαίνεται πως οι δύο πλευρές είχαν ήδη καταλήξει σε συμφωνία ήδη από την περασμένη εβδομάδα, πλην όμως καθυστέρησε η ανακοίνωσή της λόγω του θανάτου του Dietrich Mateschitz, πατριάρχη της ομάδας.

Αν και, προς το παρόν, η FIA στην επίσημη ανακοίνωσή της δεν αναφέρεται ούτε στο ακριβές ποσό παραβίασης του ορίου εξόδων εκ μέρους της Red Bull, ούτε στο μέγεθος της ποινής, σύμφωνα με έγκυρα δίκτυα, η παραβίαση κυμαίνεται στα 2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ποινή προς τη Red Bull είναι 7 εκατομμύρια δολάρια, πληρωτέα άμεσα, και 10% περιορισμό του χρόνου στην αεροδυναμική σήραγγα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Red Bull, ως Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατασκευαστών Formula 1, έχει ήδη περιορισμένο χρόνο στη διάθεσή της για πειραματισμούς στην αεροδυναμική σήραγγα, οπότε η επιπλέον μείωση ίσως επηρεάσει την μελλοντική απόδοση της ομάδας.

Οι ποινή αυτή βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόταση που είχε υποβάλει ο Zak Brown της McLaren. Αναμένεται η αντίδραση της Mercedes. Θυμίζουμε ότι ο Toto Wolf είχε ζητήσει αναδρομικά αφαίρεση βαθμών από την Red Bull και τον Max Verstappen για το 2021, διαφορετικά δήλωσε πως θα παραβιάζει εφ εξής και η δική ομάδα κατά βούληση το όριο και θα πληρώνει απλώς το πρόστιμο.

FIA - Formula 1

Εν τω μεταξύ νωρίτερα σήμερα ανακλήθηκε η ποινή 30 δευτερολέπτων με την οποία τιμωρήθηκε στο Austin ο Fernando Alonso, επειδή επέστρεψε στον αγώνα με μη ασφαλές αυτοκίνητο, ύστερα από τη σύγκρουση με τον Lance Stroll.

Ναι μεν πράγματι το αυτοκίνητό του δημιουργούσε κίνδυνο, όμως έγινε δεκτή η ένσταση της Alpine, σύμφωνα με την οποία η ένσταση της Haas, βάσει της οποίας τιμωρήθηκε ο Alonso, υποβλήθηκε εκπρόθεσμα κατά 24 λεπτά.

Υπενθυμίζουμε απλώς ότι πρόκειται για το τρίτο συνεχόμενο Grand Prix Formula 1 που αφήνει γεύση απογοήτευσης από τις παλινωδίες των Αρχών του αθλήματος: στη Σιγκαπούρη μάθαμε τον νικητή 3 ώρες μετά τον τερματισμό, στην Ιαπωνία δε γνώριζε ούτε ο ίδιος ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ούτε η ομάδα του πως είναι ξανά Πρωταθλητής, ενώ στο Austin ο Alonso τερμάτισε 7ος, ξημερώματα της Δευτέρας μάθαμε πως δεν είναι 7ος και την Παρασκευή ξανά πως ναι, είναι 7ος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ - Peraltada: Η τρομακτική στροφή που ξεχώριζε τους άντρες από τα παιδιά | Speedzone Podcast EP18 - YouTube

Δείτε ακόμη - USA GP: Όλα ξεκίνησαν με ντουφεκιές και καταναγκαστικά έργα | Speedzone Podcast EP17