Porsche Exclusive Manufaktur: κοστούμι στα μέτρα του οδηγού

Είσαι πελάτης της Porsche και επιθυμείς να αποκτήσεις κάτι πολύ ξεχωριστό που να αντανακλά την προσωπικότητα σου; Είσαι στα καλύτερα χέρια του κόσμου. Αυτό ακριβώς διαπιστώσαμε μετά και την πρόσφατη επίσκεψή μας στο Porsche Exclusive Manufaktur στη Γερμανία.

Κανείς άλλος στον κόσμο του αυτοκινήτου δεν μεταχειρίζεται τους πελάτες του με τόση αφοσίωση όπως η Porsche. Το Porsche Exclusive Manufaktur, που βρίσκεται στο Zuffenhausen της Στουτγάρδης, είναι ο χώρος όπου ακόμη και η πιο μεγάλη φαντασίωση του πελάτη της εταιρείας παίρνει μορφή.   

Οι δεξιοτέχνες της Porsche που εργάζονται σε αυτόν τον χώρο (στο παλιό εργοστάσιο της εταιρείας με τα κόκκινα τούβλα) έχουν εμμονή με τις χειροποίητες κατασκευές και προτού τους συναντήσεις σε ενθαρρύνουν να φέρεις μαζί σου τα δικά σου σχέδια και ιδέες.

Σε περίπτωση που αισθανθείς -προς στιγμής- ότι βρίσκεσαι σε ατελιέ όπου θα σου πάρουν τα μέτρα για κουστούμι, σε συνδυασμό με ένα ταιριαστό ρολόι στον καρπό, δεν είσαι μακριά από την πραγματικότητα αφού η custom-made εξυπηρέτηση αποτελεί το φόρτε των ανθρώπων που εργάζονται εδώ.

Σε υποδέχονται σε ένα δωμάτιο όπου σε βοηθούν να επιλέξεις χρώματα αμαξώματος σε συνδυασμό με τα κατάλληλα δέρματα, υφάσματα, χρώματα ραφών κ.λπ., ενώ μεγάλη εντύπωση προκαλεί η έμφαση που δίνουν οι άνθρωποι της Porsche όχι μόνο στην ποιότητα της δουλειάς τους αλλά και στη λεπτομέρεια, έτσι ώστε ο πελάτης να παραλάβει στο τέλος ότι ακριβώς έχει παραγγείλει.

Ένα απλό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως όλα τα πιο πάνω χρώματα, δέρματα, υφάσματα και ραφές, παρουσιάζονται στον πελάτη κάτω από διάφορους φωτισμούς, οι οποίοι εξομοιώνουν το έντονο φως της ημέρας, το πιο σκοτεινό φως που μπορεί να υπάρχει για παράδειγμα στο γκαράζ του πελάτη κ.λπ.

Η παράδοση για την ειδική αυτή μεταχείριση των πελατών της Porsche ξεκίνησε από τη δεκαετία του ’50 (την εποχή της 356 όταν ένας πελάτης ζήτησε να τοποθετηθεί πάνω στο όχημά του ένας υαλοκαθαριστής στο πίσω τζάμι) ενώ στις μέρες μας η εταιρεία προσφέρει τη μεγαλύτερη γκάμα εξατομίκευσης απ’ όλους τους κατασκευαστές σπορ οχημάτων στον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ PORSCHE

Λαμπρό δείγμα της άριστης δουλειάς των ανθρώπων του Exclusive Manufaktur αποτελεί σήμερα η 911 Targa 4S Heritage Design Edition (που παραπέμπει σε αγωνιστικό όχημα εμπνευσμένο από την κούρσα Targa Florio της δεκαετίας του ’60) ενώ το νέο πρόγραμμα εξατομίκευσης με το όνομα Sonderwunsch ξεκίνησε ύστερα από ένα πολύ ξεχωριστό αίτημα ενός παλιού πιλότου της Porsche.

O Paolo Barilla, ηγέτης της ομώνυμης ιταλικής βιομηχανίας ζυμαρικών, πρώην πιλότος Formula 1 και νικητής της 24ωρης κούρσας του Le Mans με τη Porsche το 1985, ζήτησε από το Exclusive Manufactur να του φτιάξουν το «αυτοκίνητο των ονείρων» του. Μια Porsche 911 GT3 (992) που να θυμίζει την αγωνιστική 956 με την οποία κέρδισε τον αγώνα στο Le Mans. Ήταν το πιο σπουδαίο δώρο που θα μπορούσε να κάνει στον εαυτό του για τα 60α του γενέθλια. Με αυτό τον τρόπο βοήθησε παράλληλα να ξεκινήσει μια νέα παράδοση στην εξατομίκευση για τους εκλεκτούς πελάτες της Porsche.  

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ PORSCHE

Δείτε εδώ το νέο Speedzone podcast: Συζήτηση με τον Κύπριο engineer της Red Bull Racing Χρίστο Χαραλάμπους 

Tags: