VW ID.4 – Στην Κύπρο τον ερχόμενο μήνα

Το ID.4, το πρώτο παγκόσμιο ηλεκτρικό SUV της VW, αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο τον Απρίλιο.

Μετά το ID.3, το ID.4 είναι το δεύτερο μοντέλο της VW που βασίζεται στην MEB, την αρθρωτή πλατφόρμα της γερμανικής εταιρείας που ειναι ειδικά εξελιγμένη για την ηλεκτροκίνηση. Με τη διάθεση του ID.4, πλέον η MEB αποκτά παρουσία σε όλες τις αγορές του κόσμου, θέτοντας τα θεμέλια για την παγκόσμια επιτυχία της οικογένειας μοντέλων ID.

Στις κορυφαίες εκδόσεις του ID.4 θα κάνει την εμφάνισή της και μία παγκόσμια πρωτιά για τη VW: η head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία καθοδηγεί με δυναμικό τρόπο, προβάλλοντας επιλεγμένα σύμβολα στο ευρύτερο οπτικό πεδίο του οδηγού, συνδυάζοντάς τα με την πραγματικότητα. Για παράδειγμα, τα βέλη στροφής της πλοήγησης, θα εμφανίζονται σε απόσταση περίπου 10 μέτρων, μπροστά από τον οδηγό, σε μία συνύπαρξη με τη φυσική μορφολογία της διαδρομής που επιθυμεί να ακολουθήσει.

Με την παγκόσμια διάθεση του ID.4, η VW υπογραμμίζει με εμφατικό τρόπο τη φιλοδοξία της να γίνει ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικής κινητικότητας. Για αυτόν ειδικά τον σκοπό, η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2023. Το πλάνο της VW είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο και επιθετικό: μέχρι το 2025, σκοπεύει να είναι σε θέση να παράγει 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ετήσια βάση. Οι οιωνοί για τη μάρκα είναι πολύ θετικοί: το 2020 η εταιρεία τριπλασίασε τις παραδόσεις πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων και, χάρη στην οικογένεια μοντέλων ID., είναι ήδη ηγέτης της αγοράς ηλεκτροκίνησης σε πολλές χώρες.   

 

 

Tags: