Πρόταση για επιστροφή του Cyprus Rally στο WRC

Η Κύπρος θα πρέπει να παραδειγματιστεί από την Ελλάδα που έβαλε από πέρυσι το ράλι Ακρόπολις ξανά στον παγκόσμιο χάρτη και ότι η επιστροφή και του δικού μας αγώνα στο καλεντάρι του WRC θα αποτελέσει μεγάλο όφελος για τη χώρα.

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου τονίζει για πολλοστή φορά πως η Κύπρος θα πρέπει να αδράξει την ευκαιρία και να ενεργήσει έτσι ώστε να επιστρέψει το Cyprus Rally στο παγκόσμιο καλεντάρι.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε συγκεκριμένα:  «Για να παραδειγματιζόμαστε και στην Κύπρο ώστε όταν η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου FIA προτείνει στον CAA και στο Κράτος τετραετή Σύμβαση διοργάνωσης διεθνών αγώνων Ράλι σε επίπεδο "Παγκοσμίου Πρωταθλήματος" (WRC) το Κράτος να αντιλαμβάνεται την τεράστια σημασία και τα οφέλη που προκύπτουν από την διοργάνωση δημοφιλών αθλητικών διοργανώσεων αυτής της εμβέλειας!».

Η Ελλάδα κατάφερε πέρυσι να το πράξει αυτό με το δικό της Ράλι Ακρόπολις (που διατηρεί και φέτος τη θέση του στο ημερολόγιο του WRC) με τα οφέλη από την προσέλκυση τουρισμού και από την προβολή της χώρας (που έχει μπει μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών) να αποτελούν τονωτική ένεση για την Ελλάδα. Κάτι που και η Κύπρος οπωσδήποτε χρειάζεται.  

O κ. Μιχαιλήδης δήλωσε επιπρόσθετα πως ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης έχει στα χέρια του επίσημη πρόταση για επιστροφή της Κύπρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Πρόταση την οποία έχει αξιολογήσει θετικά ο ελεγκτικός οίκος Deloitte, και που έχει επιπλέον πάρει το πράσινο φως από τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής κ. Ερωτοκρίτου.

Η Κύπρος θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να επιστρέψει το Cyprus Rally στο καλεντάρι του WRC χωρίς δεύτερη σκέψη, να ανοίξει το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο για την οικονομία και να ζήσει η χώρα τις δόξες που γνώρισε την περίοδο 2000-2006.

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ SPEEDZONE PODCAST: Ενα ανθρώπινο σώμα στη μέση της πίστας και ιστορίες από τον Καναδά!