Συμβουλές για οικονομική οδήγηση και εναλλακτικές λύσεις για εξοικονόμηση καυσίμων

Για τους τρόπους που μπορεί να εξοικονομήσει κάποιος καύσιμα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» ο κ. Χαράλαμπος Καπετάνιος (Μηχανολόγος/Μηχανικός οχημάτων) παρέχοντας χρήσιμες συμβουλές.

Με τις τιμές των καυσίμων να αποτελούν καθημερινό πονοκέφαλο για όλους μας, ο κύριος Χαράλαμπος Καπετάνιος, Μηχανολόγος/Μηχανικός οχημάτων, παρέχει στο πιο κάτω βίντεο χρήσιμες συμβουλές για να εξοικονομήσουμε όσο γίνετε περισσότερη βενζίνη ή πετρέλαιο στις καθημερινές μας μετακινήσεις.

Μέχρι και η ώρα της ημέρας κατά την οποία γεμίζουμε από το πρατήριο μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση, με τον κύριο Καπετάνιο να αναφέρεται επιπλέον στον σημαντικό ρόλο που παίζουν πάνω σε αυτό η αλλαγή ταχύτητας στις σωστές στροφές, οι στάσεις στα φανάρια και ο τρόπος που οδηγούμε στην πόλη και στον αυτοκινητόδρομο.

Επιπλέον, η σωστή χρήση του κλιματιστικού, οι πιέσεις των ελαστικών, η συχνή συντήρηση του αυτοκινήτου και ο έλεγχος της κατάστασης της μπαταρίας του, μπορούν να μας βοηθήσουν στο να κρατήσουμε την κατανάλωση καυσίμου όσο το δυνατόν πιο χαμηλή.