Honda: Νέο ηλεκτρικό B-SUV μέσα στο 2023

Η Honda επιβεβαίωσε ότι μέσα στο 2023 θα παρουσιάσει ένα νέο ηλεκτρικό SUV της κατηγορίας Β, ένα πλήρως υβριδικό C-SUV και το νέο CR-V, σε plug-in υβριδικές και υβριδικές εκδόσεις.

Παράλληλα με την παρουσίαση του νέου Honda Civic e:HEV, το οποίο θα διατίθεται αποκλειστικά σε υβριδική έκδοση, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε τα μεσοπρόθεσμά σχέδια της στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο 2023 η Honda σκοπεύει να αποκαλύψει ένα νέο, ηλεκτρικό B-SUV, το οποίο «φωτογραφίζεται» από το πρωτότυπο e:Ny1 που η ιαπωνική εταιρεία έφερε χθες στο φως, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνει περαιτέρω στοιχεία για τις τεχνικές περγαμηνές του.

Honda

Εκτός από το νέο αυτό EV, η Honda έδωσε στη δημοσιότητα και τα σκίτσα ενός νέου C-SUV, το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2023 και θα διατίθεται σε full hybrid εκδόσεις. Και εδώ, η ιαπωνική εταιρεία δεν αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία.

Honda

Το τρίτο νέο μοντέλο που θα δούμε να αποκαλύπτεται από το ιαπωνικό στρατόπεδο μέσα στην ίδια χρονιά είναι το νέο CR-V, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε full hybrid και plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Honda

Με αφορμή τις παραπάνω ανακοινώσεις, η Honda επαναεπιβεβαίωσε την πρόθεσή της σε σημαντικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών, να αυξήσει τις πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων της καθώς και εκείνων που τροφοδοτούνται από κυψέλες καυσίμου, έως το 40% μέχρι το 2030 και μέχρι το 80% μέχρι το 2035.

Ως γνωστόν, η Honda σκοπεύει επίσης να σταματήσει την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2040.

Honda