BMW Concept XM: Η ισχυρότερη BMW M μαζικής παραγωγής

Η BMW M GmbH παρουσίασε το πρωτότυπο BMW Concept XM προαναγγέλλοντας την ισχυρότερη BMW M μαζικής παραγωγής.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που αναδεικνύει τα ξεχωριστά στοιχεία της μάρκας M και θα περάσει τις γραμμές παραγωγής στις ΗΠΑ περί τα τέλη της ερχόμενης χρονιάς. Η BMW XM θα διατίθεται μόνο ως plug-in υβριδική και αποκλειστικά ως μοντέλο M.

Ένα ιδιαίτερο μοντέλο που προσφέρει μία εξαιρετική οδηγική εμπειρία που επιτρέπει στον οδηγό να κινείται σχεδόν αθόρυβα και να βιώνει τη διαχρονική απόλαυση των υψηλών επιδόσεων που υπόσχεται το τμήμα Μ της BMW.

Το νέο σύστημα κίνησης M Hybrid του BMW Concept XM συνδυάζει έναν V8 κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα υψηλών επιδόσεων που αποδίδει μέγιστη ισχύ 750 hp και μέγιστη ροπή 1.000 Nm. Επομένως, το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της BMW M GmbH στην κατηγορία υψηλών επιδόσεων δείχνει το δρόμο για το μέλλον της μάρκας.

Το τολμηρό εξωτερικό στυλ του Concept XM αντανακλά τις έξοχες δυνατότητες του αυτοκινήτου: δυναμισμό, ευελιξία και ακρίβεια και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 80 km.

Με το BMW Concept XM, η BMW M GmbH χαράζει έναν ξεχωριστό δρόμο στην πολυτελή κατηγορία. Οι έντονες γραμμές του εξωτερικού σχεδιασμού προδιαθέτουν για τις εντυπωσιακές του επιδόσεις και τον εξωστρεφή χαρακτήρα του. Ειδικότερα, η σχεδίαση του εμπρός τμήματος αντικατοπτρίζει τη σχεδιαστική ταυτότητα των προσεχών πολυτελών μοντέλων BMW. Αντίθετα, στο εσωτερικό παρουσιάζεται μία νέα εκδοχή της οδηγοκεντρικής σχεδίασης του cockpit με τα υψηλής άνεσης καθίσματα και τη φωτιζόμενη ανάγλυφη επένδυση οροφής.

Βασισμένη στην τελευταία γενιά BMW iDrive, η ειδική για μοντέλο M έκδοση του συστήματος ελέγχου/λειτουργίας μεταφράζει τον υψηλών επιδόσεων χαρακτήρα του BMW Concept XM στον ψηφιακό κόσμο.