Νέο Dacia Duster: Έτοιμο για κάθε περιπέτεια

Το νέο Duster, το αυθεντικό SUV της Dacia, που δικαίως χαρακτηρίζεται ως η επιτομή του value for money σε ολόκληρη την Ευρώπη, επέστρεψε στην κυπριακή αγορά ακόμη πιο «πειστικό» και σε αυτόματη έκδοση.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Από το 2010 και μετά οι πωλήσεις της ναυαρχίδας της Dacia αυξάνονται ασταμάτητα, με το Duster να δίνει πραγματικά νέα πνοή στην κατηγορία των SUV, χάρη σε ένα εξαιρετικά ελκυστικό «value for money» πακέτο. Άνετοι χώροι και πλήρης εξοπλισμός, καθώς και η ικανότητα να κινείται με άνεση εντός και εκτός δρόμου, αποτελούν τα μεγαλύτερα ατού του μοντέλου, στο οποίο προστίθεται τώρα και ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη. 

Εμφανισιακά, το ανανεωμένο Duster είναι άμεσα αναγνωρίσιμο χάρη στο επιβλητικό παρουσιαστικό του, διαθέτοντας στο εμπρός μέρος μία «φωτιστική υπογραφή» σε σχήμα πλαγίου Υ όσον αφορά τα φώτα ημέρας, με τις νέες ζάντες και την ανασχεδιασμένη στα σημεία μάσκα του (η οποία πλαισιώνει τώρα νέα φλας τύπου LED) να προσδίδουν δυναμισμό στο όχημα.

Καινούργια είναι επίσης η σχεδίαση της αεροτομής στην κορυφή της πέμπτης πόρτας στο πίσω μέρος, που σε συνδυασμό με τα νέα ελαστικά «χαμηλής τριβής» έχουν μειώσει τις αεροδυναμικές αντιστάσεις και κατ’ επέκταση τις εκπομπές ρύπων, που στην τετρακίνητη έκδοση φτάνουν τα 5,9 γρ./χλμ.

Μεγαλύτερη άνεση και τεχνολογική αναβάθμιση στο εσωτερικό

Στο εσωτερικό οι αλλαγές έχουν ανάλογη έκταση. Σημείο αναφοράς αποτελούν οι νέες επενδύσεις των καθισμάτων, η ανασχεδιασμένη κονσόλα ανάμεσα στα καθίσματα που πλέον διαθέτει συρόμενο υποβραχιόνιο με αποθηκευτικό χώρο (σε μια διαδρομή μήκους 70 χλστ.) καθώς και τα δύο νέα συστήματα πολυμέσων (Media Display και Media Nav) που συνοδεύονται από μια οθόνη αφής των 8 ιντσών.

Σε ότι αφορά τα συστήματα ασφαλείας, το νέο Duster εξοπλίζεται  με τα συστήματα Blind Spot Warning που είναι ενεργό από τα 30 έως τα 140 χλμ./ώρα, Park Assist με τέσσερις αισθητήρες υπερήχων, με κάμερα οπισθοπορείας, Hill Start Assist, Adaptive Hill Decent Control κ.α.

Το Dacia Duster εξακολουθεί να προσφέρει τα χαρακτηριστικά «παντός εδάφους» του προκατόχου του: 217 χλστ. απόσταση από το έδαφος στις προσθιοκίνητες εκδόσεις και 214 χλστ. στις τετρακίνητες, καθώς και γωνίες ράμπας, προσέγγισης και διαφυγής που ανέρχονται στις 21, 30 και 34 μοίρες αντίστοιχα (33 μοίρες στην έκδοση 4WD).

 

Εξοπλισμένο τώρα και με αυτόματο κιβώτιο για ακόμα πιο ξεκούραστη και απολαυστική οδήγηση

Από πλευράς κινητήρων, η γκάμα του νέου Duster περιλαμβάνει στην κορυφή της πυραμίδας την προσθιοκίνητη έκδοση 1.3 ΤCe των 150 ίππων, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC, με έξι για την περίσταση σχέσεις.

Στο δρόμο το νέο Duster είναι ακόμη πιο άνετο, με τον σβέλτο κινητήρα των 150 ίππων να συνεργάζεται άψογα με το νέο αυτόματο κιβώτιο, ενώ εντυπωσιακή είναι επίσης η ποιότητα κύλισης του αυτοκινήτου. Η ικανότητα του αυτοκινήτου να αναρριχάται, να βυθίζεται σε νερό αλλά και να περνά πάνω από «ανώμαλα» εμπόδια με χαρακτηριστική άνεση είναι κάτι που συναντάμε όλο και πιο σπάνια στα μικρά/μικρομεσαία SUV της αγοράς.

Εν κατακλείδι, το νέο Duster έχει τη δυνατότητα να συνοδεύσει τον οδηγό του σε κάθε περιπέτεια, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του πιο εμβληματικού SUV. Μπορείτε να το βρείτε και να το οδηγήσετε στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα σε όλες τις πόλεις. Η τιμή της αυτόματης έκδοσης είναι στα 19.900 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές εδώ