Προ των πυλών το Σχέδιο ηλεκτροκίνησης στην Κύπρο

Το Σχέδιο που αφορά τις υποδομές και τις επιχορηγήσεις για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση μέχρι το τέλος του μήνα.

Το Σχέδιο για την ανάπτυξη των υποδομών και των κινήτρων για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Κύπρο, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να κατατεθεί σύντομα για έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ανακοινώνει την κατάργηση της πώλησης των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2030 και έπειτα, στην Κύπρο ψάχνουμε ακόμη την άκρη του νήματος.

Ξεκινώντας με το πρώτο μεγάλο ζητούμενο, το κίνητρο δηλαδή της αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, πιστεύεται ότι  η χορηγία που συζητείται είναι γύρω στα 10.000 ευρώ, ενώ θα υπάρξει και επιπλέον Σχέδιο απόσυρσης παλιών οχημάτων, με το κίνητρο απόσυρσης να είναι γύρω στα 1000 ευρώ.

Η χορηγία για την ηλεκτροκίνηση στην Κύπρο θα περιλαμβάνει ιδιωτικά οχήματα, ταξί, λεωφορεία, mini bus, μοτοσικλέτες και ποδήλατα, μεταξύ διαφόρων άλλων κατηγοριών των μέσων μεταφοράς, ενώ θα υπάρχει επιπλέον Σχέδιο και για υβριδικά οχήματα, με την επιδότηση να ξεπερνά όπως υπολογίζεται τα 2000 ευρώ.  

Διαβάστε επίσης: Αργά ή γρήγορα η Κύπρος θα στραφεί προς την ηλεκτροκίνηση