O πρόεδρος της Toyota θα αγωνιστεί αυτό το weekend στη Suzuka

O Akio Toyoda, πρόεδρος της Toyota, που φημίζετε για την αγάπη του για την οδήγηση και που ξεκαθάρισε πρόσφατα τη θέση του για το μέλλον του αυτοκινήτου και του πλανήτη, θα συμμετάσχει αυτό το weekend σε έναν 5ωρο αγώνα στην πίστα της Suzuka, με μια υδρογονοκίνητη Toyota Corolla.

Ακολούθως μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα στην ατμόσφαιρα, γνωστοποιήθηκε πως ο Akio Toyoda θα λάβει μέρος στον συγκεκριμένο αγώνα για να αποδείξει ότι: «Για την επίτευξη της ουδετερότητας, ο εχθρός είναι το διοξείδιο του άνθρακα και όχι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης».

Η Toyota ακολουθεί πιστά τη στρατηγική για μια κοινωνία ουδέτερη από άνθρακα, όπου τα αυτοκίνητα δεν θα εκπέμπουν ρύπους, με τα τεχνολογικά της σχέδια να στρέφονται ξεκάθαρα προς το υδρογόνο.

Ο καλύτερος όπως πάντα τρόπος προώθησης μιας νέας τεχνολογίας στην αυτοκίνηση δεν είναι άλλος από τους αγώνες. Η Corolla την οποία θα χρησιμοποιήσει ο Akio Toyoda θα φορά μια ελαφρώς τροποποιημένη έκδοση του τρικύλινδρου κινητήρα των 1.6 λίτρων που έχουμε δει στο GR Yaris.

Η Toyota θα προσαρμόσει ανάλογα τόσο το σύστημα τροφοδοσίας της Corolla, όσο και αυτό της ανάφλεξης, έτσι ώστε να μπορεί να αποδώσει το νέο καύσιμο, με τους μηχανολόγους της εταιρείας να δανείζονται τις περισσότερες τους λύσεις από το Toyota Mirai.

Tags: