Σε «τιμή-σοκ» δημοπρατήθηκε η Porsche 928 του Tom Cruise (video)

Είναι αληθινά τρελό το ότι κάποιος μπορεί να ξοδέψει τόσα πολλά χρήματα για να αποκτήσει ένα κομμάτι ιστορίας του Hollywood.

Το αυτοκίνητο που πρωταγωνίστησε στην ταινία που ανέδειξε την καριέρα του Tom Cruise, το «Risky Business» του 1983, δημοπρατήθηκε και πέρασε στα χέρια ενός συλλέκτη σε τιμή-ρεκόρ.

Κανείς δεν περίμενε πως μια Porsche 928, ακόμη και αυτή του πασίγνωστου αστέρα του κινηματογράφου, Tom Cruise, θα άλλαζε χέρια σε τέτοια εξωφρενική τιμή, μιας και μιλάμε για 17 εκατομμύρια ευρώ. Μια κοινή Porsche 928 έχει συνήθως τιμή πώλησης γύρω στα 20.000 ευρώ.

Η δημοπρασία στην οποία σημειώθηκε το παγκόσμιο αυτό ρεκόρ πραγματοποιήθηκε από την Barrett-Jackson, η οποία έβγαλε στο σφυρί και άλλα κλασσικά αυτοκίνητα που πουλήθηκαν σε πολύ ψηλές τιμές, ωστόσο, ο αγνώστου ταυτότητας συλλέκτης που πόνταρε στο αυτοκίνητο του Cruise σόκαρε τους πάντες με το ποσό που πρόσφερε προκειμένου να την αποκτήσει.

Η συγκεκριμένη Porsche 928 ήταν ένα από πέντε τέτοια μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν στην εν λόγω ταινία, με τον Cruise, που αποτελούσε πάντοτε λάτρη και των αγώνων αυτοκινήτου, έχοντας πρωταγωνιστήσει αργότερα στην ταινία «Days of Thunder», να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο που δημοπρατήθηκε για να κάνει… τον ωραίο και να εκτελεί ο ίδιος διάφορα νούμερα μαζί του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ