Μια ανάσα από τη νίκη ο Τζιωρτζής στην Κροατία!

O Βλαδίμηρος Τζιωρτζής βρέθηκε 0.465 χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά από την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα EuroNascar, μετά και την πρώτη κούρσα του weekend στην Κροατία, που ολοκληρώθηκε πριν από μερικά λεπτά.  

Ζεστός καθώς ήταν μετά και την φανταστική του επίδειξη στην προηγούμενη κούρσα του πρωταθλήματος στη Τσεχία (όπου κατάφερε να σκαρφαλώσει από την 17η στην 3η θέση) ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του στην Κροατία, γράφοντας τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής. Απόδοση που επανέλαβε και στα προκριματικά, όπου έμεινε πίσω μόνο από τον Γερμανό Tobias Daunhauer, που οδηγεί την κούρσα για τον τίτλο.

Ο Βλαδίμηρος γλίστρησε στην τρίτη θέση στην εκκίνηση, ακολουθώντας τις δύο βολίδες της Hendriks Motorsport των Dauenhauer και Doubek με τη δική του βολίδα η οποία ανήκει στην λιγότερο έμπειρη Caffi Motorsports, μέχρι τη στιγμή που ο πρώτος μπήκε για μια ποινή περάσματος από τα pits.

O 26χρονος Τσέχος Martin Doubek είχε πάρει τώρα την αρχηγεία, με τον Βλαδίμηρο να τον πιέζει ασφυκτικά και να προσπαθεί να βρει μια τρύπα για να τον προσπεράσει σε μια πίστα όπου τα προσπεράσματα δεν είναι εύκολα. Η πίστα του Grobnik είναι σχετικά μεγάλη σε μήκος (στα 4.1 χιλιόμετρα) με τις αρνητικές κλίσεις που υπάρχουν σε αρκετές από τις στροφές της να αποτελούν μεγάλες προκλήσεις για τους οδηγούς.

Ο Τζιωρτζής, όμως, που πέτυχε πέρυσι στην πίστα το καλύτερό του αποτέλεσμα στην παρθενική του χρονιά στο EuroNascar, συνέχισε να πιέζει και να γράφει σταθερούς χρόνους πίσω από τον Τσέχο. Παρά τις μεγάλες προσπάθειές του, ωστόσο, δεν μπόρεσε να νικήσει τον πολύ πιο έμπειρο οδηγό, ο οποίος αγωνίζεται στο πρωτάθλημα από το 2015, έχοντας πια την υποστίριξη μιας από τις κορυφαίες ομάδες στα χρονικά των αγώνων Nascar.  

Ο συμπατριώτης μας δήλωσε πριν από την εκκίνηση του αγώνα: «Η στρατηγική μου είναι να διατηρήσω τις καλές μου επιδώσεις στο πρωτάθλημα και να πετύχω όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Είμαι έτοιμος να πιέσω το αυτοκίνητο και να παλέψω για τη νίκη. Το να πετύχω μια πρώτη νίκη στην καριέρα μου είναι σημαντικό, ωστόσο, όπως ξέρουμε οι βαθμοί είναι σημαντικοί για το πρωτάθλημα και αυτός είναι ο κύριος στόχος μου».  

Στο τέλος ο 24χρονος συμπατριώτης μας περιορίστηκε στην δεύτερη θέση αλλά με την ποινή του 23χρονου Dauenhauer κατάφερε να μειώσει τους βαθμούς που χωρίζουν τον ίδιο (στην τρίτη θέση που διατηρεί) από τον άνθρωπο που οδηγεί την κούρσα για τον τίτλο.   

«Είμαι ικανοποιημένος, παρόλο που ήθελα να κερδίσω», δήλωσε μετά την κούρσα ο Τζιωρτζής. «Έμαθα πολλά από τον σημερινό αγώνα που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την απόδοση μας. Το τέμπο μας ήταν καλό σήμερα και αυτό μας αρκεί για την ώρα καθώς δεν σταματούμε να προοδεύουμε», κατέληξε.

Αύριο στις 11.30 ώρα Κύπρου θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας του Τζιωρτζή στην Κροατία.