Από την αποστολή 4T CY στο Ράλλυ Ακρόπολις: Δέος και συγκίνηση!

Το Ράλλυ Ακρόπολις -που ήταν μια από τις πιο υπέροχες εμπειρίες που ζήσαμε φέτος- έβαλε ξανά την Ελλάδα και την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη, χαρίζοντάς μας μοναδικές στιγμές δράσης και συγκίνησης. Η νίκη πήγε στον 20χρονο μόλις Kalle Rovanpera, ενώ πρώτος απ’ όλους τους Έλληνες και Κύπριους οδηγούς ήταν ο Σίμος Γαλαταριώτης με συνοδηγό τον Αντώνη Ιωάννου, που τίμησαν τη χώρα μας.

Το Ράλλυ Ακρόπολις, το φημισμένο «Ράλλυ των Θεών», που επέστρεψε στο WRC μετά από οκτώ χρόνια απουσίας, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, ποτίζοντας τη ψυχή όσων είχαμε την τύχη να βρεθούμε εκεί με ανείπωτη χαρά. Οι 4Troxoi CY ήταν εκεί παρέα με τον Κωτσόβολο για να σας μεταφέρουν τον παλμό και τα νέα ενός αγώνα ο οποίος αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία και για την Κύπρο.

Πρώτοι απ’ όλα τα ελληνικά και κυπριακά πληρώματα ήταν οι Σίμος Γαλαταριώτης και Αντώνης Ιωάννου (VW Polo GTI) που κατετάγησαν στην 18η θέση της Γενικής (από τα 55 πληρώματα που θέλησαν φέτος να ζήσουν το όνειρο) και που έγραψαν ιστορία με το δικό τους τρόπο σε ένα από τα σκληρότερα Ράλλυ στον κόσμο.  

Από ελληνικής πλευράς, οι Γιώργος Κεχαγιάς και Μάριος Τσαούσογλου (Skoda Fabia evo Rally2) τερμάτισαν στην 20η θέση της Γενικής και πέμπτοι στην κατηγορία WRC3.

Άξιο αναφοράς είναι πως οι Αλέξαντρος Τσουλόφτας-Στέλιος Ηλία (VW Polo GTI) εγκατέλειψαν δυστυχώς από πολύ νωρίς τον αγώνα, με σπασμένη ανάρτηση, ενώ τα δύο άλλα κυπριακά πληρώματα, Πέτρος Παντελή-Πάμπος Λαός (Citroen DS3) και Λούης Παπαγεωργίου-Βασίλης Κούγιας (Peugeot 208 Rally 4) τερμάτισαν στις θέσεις 25 και 42 αντίστοιχα.

Σίμος Γαλαταριώτης και Αντώνης Ιωάννου τίμησαν την Κύπρο 

 «Κομμάτι της ιστορίας των ράλλυ, του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ και του μηχανοκίνητου αθλητισμού» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021, και τόσο οι αγωνιζόμενοι όσο και οι θεατές έβαλαν τα δυνατά τους για να τον επιβεβαιώσουν, πιστοποιώντας τη μοναδικότητα του ελληνικού αγώνα.

Οι επικές μάχες των πρωταγωνιστών υπό το βλέμμα δεκάδων χιλιάδων θεατών συνέθεσαν ένα εκρηκτικό μείγμα πάθους, ενθουσιασμού και έντονων συγκινήσεων, βάζοντας τα θεμέλια για ένα πιο σίγουρο μέλλον.

Η υπερειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, που συμπεριλήφθη για πρώτη φορά στο πρόγραμμα της μακρόχρονης ιστορίας του Ράλλυ Ακρόπολις, προσέθεσε έντονο ελληνικό άρωμα στην όλη δράση, με τους οδηγούς να περνούν μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, κάνοντας τον κύκλο της Πλατείας Συντάγματος και ξεσηκώνοντας το πλήθος, με τις μαγευτικές αυτές εικόνες να μεταφέρονται σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Έπειτα από τρεις μέρες σκληρού αγώνα στα βουνά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, με επίκεντρο του Ράλλυ την πόλη της Λαμίας, ο Φινλανδός Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC) κατάφερε στα 20 του μόλις χρόνια να γευτεί τη σαμπάνια της νίκης (το νέκταρ του «Ράλλυ των Θεών») και να περάσει στο πάνθεον της ιστορίας του Acropolis Rally ως ο νεαρότερος νικητής στα χρονικά του αγώνα.

Γιορτινή ατμόσφαιρα, διαγωνισμοί και ζωντανή προβολή των Ειδικών από τον Κωτσόβολο!  

Στο περίπτερο του Κωτσόβολου, τόσο στην Πλατεία Συντάγματος όσο και στη Λαμία, η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή, με τον περήφανο χορηγό του EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2021 να διοργανώνει καθημερινώς gaming-διαγωνισμούς και να μοιράζει πλούσια δώρα στους νικητές.

Το περίπτερο του Κωτσόβολου στην Πλατεία Συντάγματος προσέλκυσε πλήθος κόσμου με τους gaming-διαγωνισμούς που διοργάνωσε

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του Led Truck by Kotsovolos, όπου δύο τεράστιες οθόνες, που ήταν τοποθετημένες στην καρδιά του Service Park, μετέδιδαν ζωντανά τις ειδικές διαδρομές σε όλους τους επισκέπτες και στα πληρώματα του Service που βρίσκονταν εκεί. 

Στην τελετή λήξης στη Λαμία ο Κωτσόβολος, ως χορηγός του EKO Acropolis Rally21, είχε την τιμή να βραβεύσει και το 2ο καλύτερο ελληνικό πλήρωμα, τους Παναγιώτη Ρουστέμη και Κωνσταντίνο Νικολόπουλο (Citroen DS3) ο οποίοι κατέλαβαν την 22η θέση στη Γενική κατάταξη. Τη βράβευση έκανε ο Γιάννης Βασιλάκος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος. 

Οι 4Troxoi CY μαζί με τον Κωτσόβολο «τρέχουν με νέες ταχύτητες»

Η εταιρεία Κωτσόβολος και οι 4Troxoi CY έστειλαν στο EKO Acropolis Rally 2021 δύο τυχερούς οι οποίοι συμμετείχαν σε κλήρωση, τους Βασίλη Βασιλείου και Στυλιανό Στυλιανού, που ταξίδεψαν στην Αθήνα, 8 με 10 Σεπτεμβρίου, με πληρωμένα όλα τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής τους.