Τα μελλοντικά πλάνα της Nissan στην Ευρώπη στην κατηγορία των van αυτοκινήτων

Η Nissan επιβεβαίωσε τα σχέδια της για την επόμενη γενιά των μικρών van οχημάτων της που προορίζονται για τις κατά τόπου αγορές της Ευρώπης.

Αξιοποιώντας περαιτέρω τη δύναμη και τις οικονομίες κλίμακας της συμμαχίας των Renault-Nissan-Mitsubishi, η ιαπωνική εταιρεία από την Yokohama ανακοίνωσε ότι η μελλοντική σειρά των μικρών van οχημάτων της θα κατασκευάζεται στο Maubeuge της Γαλλίας.

Παρά το γεγονός ότι τόσο η ονομασία όσο και οι αναλυτικές πληροφορίες των μελλοντικών προϊόντων της εταιρείας στη κατηγορία των οχημάτων τύπου van θα δοθούν στη δημοσιότητας λίγο πριν την κυκλοφορία τους, η Nissan επιβεβαιώνει ότι η γκάμα θα περιλαμβάνει αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, καθώς και εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, σε διάφορους συνδυασμούς μεγεθών ως προς τις διαστάσεις των αμαξωμάτων.

Ο COO της Nissan, Ashwani Gupta, δήλωσε:

«Η κατασκευή των μελλοντικών μας προϊόντων μαζί με τον συνεργάτη της στη συμμαχία προσφέρει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και για τις δύο εταιρείες και είναι ένα ακόμα παράδειγμα της win-win στρατηγικής μας.

«Καθώς είναι πολύ νωρίς για να δώσουμε λεπτομερείς πληροφορίες για τα προϊόντα μας, οι πελάτες μας μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα έχουν στη διάθεσή τους μια γκάμα που θα διαθέτει την ταυτότητα των μοντέλων Nissan. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να κάνουμε την ηλεκτροκίνητη εμπειρία οδήγησης μια βιώσιμη επιλογή για όλους».

Όπως και το τρέχον Nissan NV250, το οποίο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Renault στο Maubeuge από το 2019, το μοντέλο της επόμενης γενιάς θα κατασκευαστεί «πάνω» σε μία πλατφόρμα της συμμαχίας, μαζί με την επόμενη γενιά του Renault Kangoo.

Όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία, όλα τα van μοντέλα της Nissan για την Ευρώπη θα κατασκευάζονται στη Γαλλία.

Το νέο ηλεκτρικό van της Nissan θα συνεχίσει την επιτυχία του e-NV200, το οποίο ήταν το πρώτο ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα μαζικής παραγωγής όταν κυκλοφόρησε στις κατά τόπου αγορές το 2014.

Tags: