Πρώτος Kύπριος στο Ακρόπολις ο Γαλαταριώτης, εκτός αγώνα ο Τσουλόφτας (αποστολή 4Τ CY)

Και ενώ οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) βρίσκονται επικεφαλής του Ράλλυ Ακρόπολις, δείχνοντας το δρόμο στους Tanak και Ogier, οι μάχες που δίνουν στις πιο πίσω θέσεις τα ξένα, ελληνικά και κυπριακά πληρώματα είναι σκληρές.

Από τα κυπριακά πληρώματα οι Σίμος Γαλαταριώτης με συνοδηγό τον Αντώνη Ιωάννου (Volkswagen Polo R5), βρίσκονται στην 21η θέση, μόλις πίσω από το πρώτο ελληνικό πλήρωμα Γιώργο Κεχαγιά-Μάριο Τσαούσογλου (Skoda Fabia Rally2 evo).

Οι Αλέξαντρος Τσουλόφτας με συνοδηγό τον Στέλιο Ηλία εγκατέλειψαν δυστυχώς το "Ράλλυ των Θεών" λίγα μόλις χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση (σπασμένη ανάρτηση) και δεν θα συνεχίσουν αύριο.

Ο Αλέξαντρος Τσουλόφτας δήλωσε: «Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το Ακρόπολις για μας δυστυχώς είχε διάρκεια μόνο 3.2χμ από τα 300. Το VW Polo μας δεν φτιάχνετε για να συνεχίσουμε αύριο».

Τα άλλα δύο κυπριακά πληρώματα συνεχίζουν τον δικό τους σκληρό αγώνα, με τους Πέτρο Παντελή-Πάμπο Λαό να βρίσκονται στην 28η θέση (Citroen DS3) και τους Λούη Παπαγεωργίου-Βασίλη Κούγια (Peugeot 208 Rally 4) στην 42η.

Το όνειρο για τους Τσολούφτα και Στέλιο Ηλία δεν είχε δυστυχώς διάρκεια.