Εκκίνηση για το Ράλλυ Ακρόπολις! (Αποστολή 4TroxoiCy)

Με φόντο τον Ιερό Βράχο τα 48 πληρώματα που διαγωνίζονται στο Ραλλυ Ακρόπολις πήραν το σήμα της εκκίνησης και στη συνέχεια ξεσήκωσαν το ένθερμο κοινό με την Υπερειδική Διαδρομή γύρω από την Πλατεία Συντάγματος, ολοκληρώνοντας το πανηγυρικό πρόγραμμα της εναρκτήριας ημέρας.    

Οι βολίδες του WRC σήκωσαν την Αθήνα στο πόδι με τους θηριώδεις κινητήρες τους, κάνοντας θεαματική είσοδο στην Πλατεία Συντάγματος, όπου και ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Υπερειδική Διαδρομή της Αθήνας. Οι 4Τροχοί είχαν την τιμή να παρακολουθήσαν από κοντά το ιστορικό αυτό γεγονός, σε αποστολή με τον Κωτσόβολο, Υπερήφανο Χορηγό του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021. 

Τα 48 πληρώματα άναψαν τα αίματα με τη συμμετοχή τους στην Super Stage της ελληνικής πρωτεύουσας, που ήταν μήκους ενός περίπου χιλιομέτρου, περνώντας με θεαματικό τρόπο μπροστά από τη Βουλή και κάνοντας τον κύκλο της Πλατείας Συντάγματος.

Οι Έλληνες οπαδοί, που ζουν εδώ και μέρες στον πυρετό του «Ράλλυ των Θεών», το οποίο επέστεψε φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά από οκτάχρονη απουσία, έλαβαν μια πρώτη γεύση από τη δράση που θα απολαύσουν τις επόμενες τρεις μέρες στα βουνά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, με επίκεντρο του Ράλλυ την πόλη της Λαμίας.

Oι διαφορές χρόνων δεν ήταν μεγάλες, ενώ και οι χρόνοι μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, μπροστά στη σημασία του γεγονότος, αφού το WRC βρέθηκε για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας.

EKO Ραλλυ Ακρόπολις

Τον ταχύτερο χρόνο στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή του αγώνα, που είχε μήκος 0,98 χλμ., πέτυχαν οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC), με μικρή διαφορά από τους teammates τους, Elfyn Evans-Scott Martin (+0,6”) και Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (+0,8”).

Ακολούθησαν τα πληρώματα της Hyundai, με τους Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe (+0,9”), ενώ οι Ott Tanak-Martin Jarveoja (+1,0”) και Dani Sordo-Candido Carrera σημείωσαν ίδιο χρόνο, απέχοντας 1,0” από τους πρωτοπόρους.

Στην 7η θέση, βρέθηκαν οι Andreas Mikkelsen-Elliott Edmondson (Toksport, Skoda Fabia Rally2 evo) και Mads Ostberg-Torstein Eriksen (TRT, Citroen C3 Rally2), οι οποίοι ήταν και τα ταχύτερα πληρώματα του WRC 2 και βέβαια, με αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2.

Τη δεκάδα διαμορφώνουν, επίσης με ίδιο χρόνο, οι Georg Linnamae-James Morgan (ALM Motorsport, Skoda Fabia Rally2 evo) που είναι τρίτοι στο WRC 2 και Kajetan Kajetanowicz-Maciej Szczepaniak (Skoda Fabia Rally2 evo), με τους Πολωνούς να είναι ταχύτεροι στο WRCC 3.

Οι Κύπριοι συμπατριώτες μας Σίμος Γαλαταριώτης-Αντώνης Ιωάννου (Volkswagen Polo R5) πέτυχαν τον 23ο χρόνο, ενώ αμέσως μετά βρέθηκαν οι ταχύτεροι Έλληνες, Λάμπρος Αθανασούλας-Νίκος Ζακχαίος (Hyundai i20 N Rally2).

Τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν απόψε στην Αθήνα, προτού ξημερώσει για όλους η πρώτη μεγάλη ημέρα της αγωνιστικής δράσης.  

«O Κωτσόβολος Χορηγός του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021»

Πραγματοποιήθηκε η έναρξη του αγώνα κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και η ειδική διαδρομή στην καρδιά της Αθήνας, με τον Κωτσόβολο να δίνει δυναμικά το παρόν του στο Rally Village στην Πλατεία Συντάγματος, με ένα μοναδικό racing tournament. Εκεί δοκίμασαν όλοι τα όριά τους, παρέα με τους περσινούς πρωταθλητές του F1aXion Δημήτρη Παρίση a.k.a. Jimmy Boy και Πάνο Βαγιάννη της ομάδας Fanny Flutters Racing Team (FFRT). Ο νικητής της κάθε ημέρας κέρδισε μοναδικά δώρα τεχνολογίας.

10-12 Σεπτεμβρίου, συνέχεια του Racing Tournament στο Service Park στη Λαμία

Συνέχεια του racing tournament, για επιπλέον δώρα από τον Κωτσόβολο και δυνατότητα να δουν από κοντά τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, στον χώρο που καταλήγουν μετά από κάθε ειδική διαδρομή!

Οι 4Troxoi CY μαζί με τον Κωτσόβολο «τρέχουν με νέες ταχύτητες»

Η εταιρεία Κωτσόβολος και οι 4Troxoi CY έστειλαν στο EKO Acropolis Rally 2021 δύο τυχερούς οι οποίοι συμμετείχαν σε κλήρωση, τους Βασίλη Βασιλείου και Στυλιανό Στυλιανού, που ταξίδεψαν στην Αθήνα, 8 με 10 Σεπτεμβρίου, με πληρωμένα όλα τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής τους.