Δέκατη θέση για τον Έλληνα στο Spa (update: 9η θέση)

O Ευτύχιος Έλληνας πάλεψε γενναία στις χαοτικές συνθήκες που επικράτησαν πριν από μερικά λεπτά στην πίστα του Spa, κερδίζοντας πέντε θέσεις στον αγώνα του Porsche Supercup και τερματίζοντας στην δέκατη θέση.

Ο αγώνας διεξήχθη σε αντίξοες καιρικές συνθήκες με την βροχή να μην κοπάζει για τους 11 γύρους που έπρεπε να καλύψουν οι 27 οδηγοί του πρωταθλήματος.

Λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση και ενώ όλοι σκαρφάλωναν με ορμή την τρομερή Eau Rouge, είχαμε επαφή μεταξύ του Dylan Pereira και του Larry ten Voorde, οι οποίοι προσπάθησαν να πάρουν μαζί την στροφή. Ο Voorde, που οδηγεί την κούρσα για τον τίτλο, έκανε πιρουέτα στον λόφο της Redaillon, στριφογυρίζοντας στη μέση της πίστας μπροστά από όλο το γκρουπ των αυτοκινήτων (!) χωρίς ωστόσο να έχουμε σοβαρό ατύχημα.

Ο Έλληνας γλίστρησε από την 15η στη 17η θέση, με το αυτοκίνητο ασφαλείας να επιστρατεύεται μέχρις ότου καθαριστεί η πίστα.

Mε την επανεκκίνηση της κούρσας ο 29χρονος συμπατριώτης μας πέρασε στην επίθεση, προσπερνώντας τον Daan van Kuijk και θέτοντας το στόχαστρό του στους οδηγούς που είχε μπροστά του, τους οποίους ακολουθούσε από κοντά.

Στον τέταρτο γύρο του αγώνα η βροχή δυνάμωσε και ο Έλληνας κατάφερε να ανέβει άλλη μια θέση (μετά την επαφή που είχαν ο Schuring με τον King), επιστρέφοντας στην 15η και πιέζοντας τον Hartog που είχε τώρα μπροστά του.

Τρείς γύρους πριν από το τέλος είχαμε περισσότερα ατυχήματα, με το αυτοκίνητο ασφαλείας να επιστρατεύεται ξανά και τον Ευτύχιο να πραγματοποιεί με τη νέα εκκίνηση άλλα τρία προσπεράσματα για να βρεθεί στην 12η θέση.  

Η κούρσα έμελλε να τελειώσει πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας (που βγήκε για τρίτη φορά έξω στην πίστα ύστερα από περισσότερα ατυχήματα στην γλιστερή πίστα) και τον Έλληνα να τερματίζει μετά από όλο το χάος στην δέκατη θέση, συλλέγοντας ακόμη περισσότερους βαθμούς οι οποίοι διατηρούν τον ίδιο στη δεκάδα του πρωταθλήματος._Δημήτρης Γιόκκας