Νέο Hyundai Elantra N μόνο για τις ΗΠΑ

Η Hyundai παρουσίασε αποκλειστικά για την αγορά των ΗΠΑ την έκδοση N Perfomance για λογαριασμό του «τοπικού» Elantra.

Το νέο για την αγορά των ΗΠΑ Hyundai Elantra N πραγματοποίησε διαδικτυακά πριν ένα 24ώρο τα επίσημα αποκαλυπτήριά του αποτελώντας για τους αγοραστές στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού το τρίτο κατά σειρά μέλος της οικογένειας Ν, μετά τα Veloster N και Kona N.

Ακριβώς όπως συμβαίνει με τα δύο τελευταία, κάτω από το καπό του 4θυρου Elantra N φιλοξενείται ο 2λιτρος κινητήρας τούρμπο της Hyundai, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 276 ίππους στις 5.500-6.000 σ.α.λ. – και σε λειτουργία overboost στο πρόγραμμα N Grin Shift για 20 μόλις δευτερόλεπτα, 286 ίππους.

Hyundai Elantra N

Το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με 6 σχέσεις ή προαιρετικά με αυτόματο διπλού συμπλέκτη, το οποίο ενσωματώνει στάνταρ τα συστήματα N Grin Shift (NGS), N Power Shift (NPS) και N Track Sense Shift (NTS).

Το σύστημα πέδησης αποτελείται από δίσκους 14,2 ιντσών (360 χλστ.) στον εμπρός άξονα, που συνδυάζονται με υλικά τριβής υψηλής αντοχής.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα νέο Elantra N είναι το πρώτο μοντέλο της Hyundai το οποίο εξοπλίζεται με ενσωματωμένο κινητήριο άξονα (Integrated Drive Axle – IDA) που αντλεί την έμπνευσή του από την τεχνολογία της εταιρείας στο WRC. Σύμφωνα με την Hyundai, με την ενσωμάτωση του άξονα μετάδοσης της κίνησης, της πλήμνης και του ρουλεμάν μειώνεται το βάρος κατά 3,81 κιλά που ωφελεί την απόδοση και συμπεριφορά του αυτοκινήτου στις στροφές.

Hyundai Elantra N

Το νέο Hyundai Elantra N εξοπλίζεται επίσης με το σύστημα N Sound Equalizer (NSE), το οποίο παράγει έναν εικονικό ήχο κινητήρα ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού. Επίσης, το νέο μέλος της οικογένειας Ν της Hyundai είναι το πρώτο όχημα της συγκεκριμένης προϊοντικής γκάμας που χρησιμοποιεί ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S σε διάσταση 245/35 και ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, για αυξημένη πρόσφυση και απόδοση στις στροφές.

Hyundai Elantra N