Supercar με «έξτρα» εξοπλισμό που στοιχίζει όσο μια Ferrari!

Μην ρωτήσετε την τιμή αν δεν είστε έτοιμοι να αντέξετε το ποσό που θα χρεωθείτε για να απολαύσετε τον έξτρα εξοπλισμό του μοναδικού αυτού supercar.

 

Ο κόσμος των supercars κινείται με… αλματώδη ταχύτητα και μια μικρή σουηδική εταιρεία, η οποία ακούει στο όνομα Koenigsegg, βοήθησε να προωθηθεί το «είδος» τους τις τελευταίες δύο δεκαετίες, παράγοντας μερικά από τα πιο εκπληκτικά και ισχυρά μοντέλα που έχει αντικρίσει ποτέ κανείς.

Οι τιμές πώλησης των supercars της Koenigsegg φέρουν συνήθως επταψήφια νούμερα και σπάνια αλλάζουν χέρια στις μέρες μας, ενώ πρόσφατα ένα εξαιρετικά σπάνιο Koenigsegg Regera (του 2019) ανακοινώθηκε ως το πρώτο του είδους του που δημοπρατήθηκε δημόσια.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πωλήθηκε καινούργιο και μόνο η λίστα με τα έξτρα άγγιξε τα $217.000. Πόσο που μπορεί να εξασφαλίσει σε κάποιον ολόκληρη... Ferrari Portofino (και δώρο ένα μεταχειρισμένο Toyota Corolla του 1998!). Η τιμή πώλησης (πλην τα έξτρα) ήταν στα $1.9 εκατομμύρια, με το αυτοκίνητο να φορά έναν κινητήρα V8 των 5.0 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με τρία ηλεκτρικά μοτέρ, συνολικής απόδοσης 1.500 και κάτι ίππων!

Και από πλευράς επιδόσεων; To Regera μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 402 χλμ./ώρα και στη συνέχεια να φρενάρει μέχρι να σταματήσει εντελώς, σε διάστημα μόλις 31,49 δευτερολέπτων.

Το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού και εξωτερικού του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ενώ περιλαμβάνονται και… χρυσές λεπτομέρειες των 24 καρατίων!