O Ευτύχιος Έλληνας διεκδικεί μια θέση στην «πεντάδα» στην Ουγγαρία

Ο τέταρτος γύρος του πρωταθλήματος Porsche Supercup συνεχίζεται στην πιο τεχνική και ελικοειδή πίστα του Hungaroring, όπου ο Ευτύχιος Έλληνας αναμένεται να δώσει τον καλύτερο μέχρι τώρα εαυτό του.   

H Κύπρος διαθέτει έναν οδηγό αγώνων «Ολυμπιακών επιδόσεων», αφού ο Ευτύχιος εξακολουθεί εδώ και χρόνια να τα βάζει με την αφρόκρεμα των μεγάλων ταλέντων της Ευρώπης.

Οι εμφανίσεις του στο άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του Porsche Supercup μαρτυρούν του λόγου το αληθές, με τον ίδιο να δείχνει ότι έχει την ταχύτητα για να τα βάλει με πολύ πιο έμπειρους οδηγούς, χωρίς ωστόσο να έχει με το μέρος του την τύχη.  

Ο Έλληνας δήλωσε από την αρχή της σεζόν σε βίντεο-συνέντευξη στο 4ΤΡΟΧΟΙ ότι θα δουλέψει μεθοδικά για να μπουν οι βάσεις που θα τον βάλουν στον σωστό δρόμο, προτού ξεδιπλώσει το ταλέντο του στην πίστα, συνδυάζοντας μυαλό και μαχητικότητα για να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του Ευτυχίου φανερώνουν πως βρίσκεται όντως στον σωστό δρόμο, έχοντας πετύχει μία 8η θέση στο πριγκιπάτο του Μονακό, άλλη μία 8η και μία 6η στο δίδυμο αγώνων στην Αυστρία.  

Ελεύθερα Δοκιμαστικά Παρασκευής στο Hungaroring

«Ξεκινήσαμε πολύ θετικά στα δοκιμαστικά της Παρασκευής, κάναμε κάποιες αλλαγές στο αυτοκίνητο που μας βγήκαν σε καλό και στη συνέχεια δοκιμάσαμε να αλλάξουμε ακόμη περισσότερα πράγματα», δήλωσε ο Έλληνας για την πρώτη ημέρα στην πίστα.

Ο ίδιος και η ομάδα του, Lechner Racing, δούλεψαν με μεθοδικότητα, ξεκινώντας την περίοδο των ελευθέρων δοκιμαστικών με ένα σετ ελαστικών που είχε διανύσει γύρω στα 110 χλμ., προτού βελτιώσουν το αυτοκίνητο και αλλάξουν προς τα μισά της περιόδου σε ένα σετ των 80 χλμ., ενώ για το τέλος, μετά και τις επιπρόσθετες θετικές αλλαγές στο set-up, επέλεξαν φρέσκα ελαστικά (των 30 περίπου χλμ.) που τον ανέβασαν στην 4η θέση της κατάταξης από τους 30 συνολικά οδηγούς του πρωταθλήματος.

Ο 29χρονος συμπατριώτης μας φάνηκε και πάλι άτυχος στη συνέχεια, αφού πρόσεξε στο πιλοτήριο της Porsche του μια προειδοποιητική λυχνία η οποία σήμαινε ότι ένα από τα ελαστικά του έχανε αέρα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βελτιώσει τον χρόνο του και να γλιστρήσει στην 6η θέση, μόλις 0.439 χλστ. από την πρώτη θέση.

«Πιστεύω ότι έχουμε την ταχύτητα για να πετύχουμε έναν καλό χρόνο στα σημερινά προκριματικά (στις 14.55 ώρα Κύπρου) και να διεκδικήσουμε μια από τις πρώτες 4-5 θέσεις του grid», συμπλήρωσε ο Ευτύχιος._Δημήτρης Γιόκκας 

Σημ.: Ο Έλληνας θα ξεκινήσει τελικά την κούρσα από την 11η θέση.