Η πίστα του Fuji στην Ολυμπιάδα (με κυπριακή συμμετοχή)

Η πίστα του Fuji, που φιλοξένησε τέσσερεις φορές το Grand Prix της Ιαπωνίας, αποτελεί μέρος του προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Οι Ιάπωνες περιέλαβαν την πίστα του Fuji στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και συγκεκριμένα στο αγώνισμα της ποδηλασίας. Το λεγόμενο Fuji Speedway φιλοξένησε τέσσερεις φορές το Ιαπωνικό GP (1976, 1977, 2007 και 2008), αναδεικνύοντας νικητές τους Mario Andretti, James Hunt, Lewis Hamilton και Fernando Alonso.

Η πίστα, που διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, φιλοξενεί προσωπικό και δημοσιογράφους οι οποίοι θα καλύψουν τους αγώνες.

Η δική μας αθλήτρια, Άντρη Χριστοφόρου, που συμμετείχε (σήμερα Κυριακή) για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο αγώνισμα της Ποδηλασίας Δρόμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έγραψε ιστορία για την Κύπρο. Η Άντρη αναγκάστηκε δυστυχώς να εγκαταλείψει τον αγώνα που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ύστερα από προβλήματα.

Η κούρσα των 137 χλμ. ξεκίνησε από το Musashinonomori Park και τερματίστηκε στην πασίγνωστη πίστα, με τη διαδρομή να περιλαμβάνει την ανάβαση Donushi και το πέρασμα Kagosaka.

Οι αθλήτριες σκαρφάλωσαν σε υψόμετρο 2,692 μέτρων, με φόντο το ξακουστό όρος Fuji, προτού συμπληρώσουν δυόμιση γύρους της θρυλικής πίστας, η οποία φέρει δύσκολα ανεβοκατεβάσματα, με τον τερματισμό να γίνετε στην ευθεία της πίστας.

Η Άντρη Χριστοφόρου μαζί με τον προπονητή της Μιχάλη Χατζηιωάννου